Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Relatie Problemen?!

Blog

Blog PreppyWriter: Relatie Problemen?!

Iedereen heeft er wel mee te maken, problemen met/in relaties. Of het dan gaat over vriendschapsrelaties of relaties met je ‘lover’ maakt niet.

Relaties moet je onderhouden, dat is nou eenmaal zo en bij de één gaat dat iets beter dan bij de ander. Vooral bij pubers zijn relaties een probleem. Natuurlijk, het is geweldig als jij een vriend hebt en hem leuk vindt, maar besef wel… die relatie moet onderhouden worden. Het moeilijke hieraan is dat je alle twee een eigen leven leidt en dat je (volgens mij) niet altijd dezelfde interesses hebt. Botsingen ontstaan dus al best snel, al zeg ik het zelf en zonder ervaring. Jij wilt die ene film kijken, maarrrrr je vriend wil niet urenlang naar die romantische komedie kijken aangezien hij een jongen en stoer is (logisch toch).

Mis-communicatie is ook een dingetje, mensen het kan namelijk gebeuren dat jouw vriendin jou verkeerd begrijpt (of niet wil begrijpen). Word dan niet gelijk ontiegelijk boos, want daar schiet je niets mee op… geloof mij maar! Het belangrijkste in een relatie, voor vrienden geld dat ook, praat als er iets mis is of als jij je klote voelt over iets en word niet op iedereen chagrijnig. Vriendschappen zijn mooi en in de pubertijd het beste wat je kunt hebben, maar hier geld precies hetzelfde… als jij denkt dat jouw vriend(din) boos op je is, ga naar hem/haar toe en praat erover. Straks is er een maand voorbij en komen jullie erachter dat jullie van elkaar dachten dat de één boos was op de ander, terwijl dat helemaal niet zo was/is. Don’t worry, dat is ons allemaal wel een keer overkomen.

Oftewel, mijn advies voor relatie problemen is… praat, praat en praat. Zolang jij verteld wat jij voelt en denkt, kan die ander er rekening mee houden en is er, denk ik, bijna geen ruimte voor een probleem. Oh en voor alle mensen die single zijn en zich aangesproken voelen als we het over relatie therapeuten hebben, bemoei je er niet te veel mee… want uiteindelijk zit je met dezelfde problemen en volg je je eigen advies niet eens op 😉

Dikke knuffels en veel succes, Prep. 

 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X