Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter : Op eigen benen staan

Blog

Blog PreppyWriter : Op eigen benen staan

Ze zeggen dat de toekomst in je eigen handen ligt. De vraag is echter of je het echt allemaal zelf bepaald. Laat jij je makkelijk beïnvloeden door vrienden? Blijf je je nog verschuilen achter je ouders? Of maak je de beslissingen zelf?

Keuzes maken voor later niet zo makkelijk als je dacht, toch?

Van de ene opleiding naar de andere springen en ondertussen elke keer van gedachten veranderen. Nu al de (bijna) grootste beslissing maken voor later en dat terwijl je nog niet eens auto mag rijden. Belachelijk dat dan ook nog iedereen vindt dat je te klein bent voor alle andere dingen, omdat je nog niet volwassen bent. Verder is het onmogelijk (voor mij) om nu al een goede beredenering te maken. Het is sowieso niet easy. Maar als iedereen dan ook nog gaat zeggen *kuch volwassenen kuch* wat zij ervan vinden, wordt het helemaal een fiasco!

Ja! Gelijk heb je, als je zegt dat er TE veel keuzes zijn.

Precies dat is hetgeen, waardoor je volwassen wordt. Je moet dingen leren ontdekken en goede, maar ook foute keuzes/beslissingen maken. Daar zijn we mensen voor. Ik denk dan ook dat je je daarom niet achter je ouders moet verschuilen. Dan bedoel ik dat als je bijv. wordt gevraagd wordt om mee te gaan naar iets, maar dat je er eigenlijk geen zin in hebt. En dat je het dan aan je ouders gaat vragen. In de hoop dat zij dan zal zeggen dat je niet mag, want ja geen haar op je hoofd die eraan denkt om tegen je vrienden nee te zeggen. Alleen omdat je zelf niet wilt, tja dan kies je toch voor een excuus?

Voel je niet schuldig! Ik weet namelijk honderd procent zeker dat elke tiener dat wel eens doet of heeft gedaan. Tuurlijk is het lastig en ja je gaat ook verkeerde besluiten nemen, maar laat je daardoor niet tegenhouden van wat jij het liefst wil! Uiteindelijk telt jouw mening het zwaarst en moet je het zelf doen!

Dikke knuffels en veel keuze geluk!

Prep 🙂

Geschreven door:   PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X