Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Mobiele eenheid

Blog

Blog PreppyWriter: Mobiele eenheid

Verrekte populair, dat is wat ze zijn, de mobiele telefoons van tegenwoordig. Maar wat bereiken we er nu eigenlijk mee? Mensen. Wat verliezen we erdoor? Kennis en mensen en nog veel meer. Natuurlijk, iedereen doet het dus waarom jij dan niet? Het is super handig, je kan zo ontzettend veel opzoeken etc. maar is dat wel echt zo veilig?

Misschien heb je al zat van deze stukken, filmpjes, interviews enz. gelezen en gezien, alleen is het echt echt echt belangrijk! Vooral omdat er nu zoveel privacy word gedeeld via sociale media op je mobiele telefoon. Ik weet niet of jullie dat Duitse filmpje hebben gezien van afgelopen week, maar die drukt je neus direct op de feiten. Geloof me, daar schrik je je rot van! Maar het geeft wel precies aan, waarom je niet altijd ALLES moet plaatsen op sociale media. 

Verder is niet wat er altijd al over internet etc. gezegd word echt waar, het zorgt er voor dat je veel minder goed communiceert met mensen. Ook al denk jij dat je juist wel onwijs lekker aan het praten bent met je vrienden.

Heb je ooit opgelet in de gangen op school? Of op een feest? Elk levend wezen dat een mobiel apparaatje bezit, zit met zijn/haar smoeltje, bijna de hele tijd, gefocust te kijken op het scherm. En dan vraagt iedereen zich af waar al die onzinnige ruzies vandaan komen… ja daag. Het valt trouwens niet alleen op hoeveel pubers telefoon verslaafd zijn, maar ook ontiegelijk veel leraren, opa’s, oma’s en andere ouderen. Oftewel, we zijn allemaal heel lekker bezig, not!

Nu kun je natuurlijk denken dat dit allemaal onzin is en weer zo’n saai zinloos stuk, maar jij en ik weten beiden dat dat niet zo is. Iedereen heeft namelijk te maken met de gevaren en miscommunicaties van de mobiele eenheid. Alles wat je deelt of in vertrouwen verteld, gaat razend snel de ronde door, naaktfoto’s worden steeds vaker en sneller een probleem omdat je er geen controle over hebt, apparatuur wordt steeds beter, waardoor je dus sneller afgeluisterd en bekeken wordt en ofcourse heeft IEDEREEN een mening over ALLES.

Oh, over die naaktfoto’s moet ik even één ding kwijt. Als je ze gestuurd krijgt, verwijder ze dan gelijk en ga het niet rond bazuinen wil je! Het is niet slim van iemand om het te sturen, maar om zoiets dan door te sturen als buitenstaander is zo ontzettend respectloos! Daarbij, iedereen heeft een lichaam verdikkeme! Maak er niet gelijk zo’n issue van…

Voor deze week hoop ik dat je extra goed oplet en communiceert met je naasten!

Dikke knuffels, Prep 🙂

Meer blogs van Prep lees je HIER

 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X