Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Meningsverschillen

Blog

Blog PreppyWriter: Meningsverschillen

‘Dat nieuwe liedje van Taylor is echt geweldig’, vindt de één. ‘Meen je  niet, dat lied is vreselijk’, zegt de ander. En zo lieve mensen zijn er wel meerdere zaken waarbij mensen een andere mening hebben. Niet iedereen is hetzelfde, dat heb je hopelijk al wel gemerkt – zo niet dan heb ik het je nu verteld – en dat betekent dus ook dat iedereen een andere mening heeft.

Die meningsverschillen zijn niet per se slecht, absoluut niet, want je kan er een lekker potje mee discussiëren. Alleen is het wel zo dat sommige meningsverschillen nogal botsen. Om een voorbeeld te nemen, wat heel actueel is lijkt mij, het nieuwe Kabinet van Nederland. Al die * knappe * koppen bij elkaar kunnen het niet met elkaar eens worden, omdat de één meer rechts is en de ander is meer links. Dus ja, ook daar in Den Haag hebben ze meningsverschillen, op dit moment een beetje te veel.

Verder zijn die verschillen soms best moeilijk, ik heb het nu over het dagelijks leven hé, vooral als je samen met iemand een opdracht moet doen. Want welk onderwerp gaan jullie doen? Wie doet wat? En waarom doe je dat dan precies? Zodra je die vragen rustig en duidelijk kunt beantwoorden, zonder te twijfelen, is er niks aan de hand. Maar wanneer je dat niet kunt en je raakt in een discussie terecht, weet je dat je nog eens heel goed met elkaar moet gaan overleggen.

Je kunt echter ook profiteren van de mening van anderen, neem bijv. journalisten, die maken continu gebruik van andermans meningen. Ze interviewen mensen en schrijven stukken over onderwerpen met verschillende kanten en soms – eigenlijk meestal – verwerken zij daar hun eigen mening ook een beetje in.

Zo zie je maar weer dat verschillen, vooral in meningen, soms super handig kunnen zijn en soms erg kunnen botsen.

Dikke knuffels, Prep. J

 

 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X