Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Make-up ofzo?

Blog

Blog PreppyWriter: Make-up ofzo?

Make-up is dus zeg maar al vanaf de Gouden Eeuw aanwezig, vooral in Frankrijk waar ze dan meel op hun smoel smeerden. Alleen lijkt het nu wel dat mensen het steeds vaker afkeuren, of juist TE veel gebruiken…

Veel ouders en ouderen vinden het niet (echt) nodig of troep. Daar kan ik me wel in vinden, want natuurlijk is het chemische shit etc. en is het niet echt gezond voor je huid. Maar daar tegenover staat dat, vooral jonge meiden en misschien jongens, zich heel onzeker voelen over zichzelf en misschien wel lelijk. En door dat gevoel wat zij over zichzelf hebben, gaan zij bijv. make-up gebruiken, om zich beter en mooier te voelen. Althans dat is zo hoe ik dat ook voel. Het is dan ook uitermate vervelend als er ontzettend vaak gezegd wordt, door een gezinslid/familielid, dat (ik) je niet zo veel troep/make-up op je gezicht moet smeren.

Natuurlijk zeggen je familie en gezinsleden dat, ze houden van je en vinden je mooi zoals je bent, alleen of jij dat zelf vindt bepaalt hoe je op zoiets reageert en of je make-up gaat gebruiken, ja of nee. Het is overigens wel zo dat je niet TE veel moet gebruiken, want dan wordt/is zoiets niet meer mooi en vinden mensen het (misschien!) geen gezicht.

Mijn mening is dat je uiteindelijk zelf moet weten of je make-up gebruikt of niet en dat moeten mensen gewoon accepteren. Als jij je er mooier door gaat voelen (zoals bij mij het geval is) moet je het gewoon doen! En men moet niet erover beginnen, dat make-up niet goed is of troep etc., om vervolgens niet te luisteren naar de ander terwijl het misschien een gevoelig/persoonlijk iets is.

Oftewel, het moraal van dit verhaal, Be Yourself op je eigen manier. Dus met of zonder make-up, wat je zelf wilt en mooi vindt!

Dikke knuffel, Prep 🙂 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X