Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Knikkende knieën en “gezonde” spanning

Blog

Blog PreppyWriter: Knikkende knieën en “gezonde” spanning

“Spotlight staat aan, neemt u plaats in het midden van deze ruimte en dan kunt u beginnen, actie!”

Iedereen heeft wel eens voor een grote groep moeten staan. En de beschrijving hierboven is dus precies hoe ik elke keer die klote school presentaties beleef, net alsof ik in één of ander groot theater sta. Om even mijn standpunt te verduidelijken, wow volgens mij ben ik aan het smijten met peperdure woorden, ik moet, net zoals alle anderen jongeren, een boekpresentatie gaan houden. En laat ik dat nou net niet zo aantrekkelijk vinden om te doen… oftewel gatverdamme! Al met al kan ik wel een goed voordeel hieraan vast maken, het boek dat ik ga lezen… iets met chocolademelk is echt fantastisch!

Nu is het zo dat er iets bestaat als gezonde spanning, alleen zie ik het gezonde daar niet van in, want als je heel eerlijk tegenover jezelf bent… dan is zelfs de o zo stoere jij ook doodsbang om daar te staan en zou je het liefst met je knikkende knieën en “gezonde” spanning het lokaal uit willen vluchten. Stiekem willen we op dat moment uit het raam springen, maar doen we dat niet omdat we loyaal en aardig zijn. Want ja er moet ook iemand die troep opruimen, daar bedoel ik de glasscherven mee, en dat besparen we hun ;). Verder is het overduidelijk voor mij dat ik zolang dat ik leef ik niet, of hoe Mark Rutte dat zei, niet nooit niet voor een klas ga staan om les te geven.

Trouwens alle mensen die wel voor een klas durven te staan (leraren/leraressen), ik heb respect voor jullie! Je zal maar voor al die kinderen, pubers en/of volwassenen, die naar je kijken, staan en je zegje doen. Ik kan je vertellen… ik had dan allang al een punt achter mijn carrière als lerares gezet, niet dat ik dat nu al niet gedaan heb maar goed.

Even back to the point, het is gewoon (voor mij) verschrikkelijk, maar dan ook echt verschrikkelijk, dat men op school de presentaties bedacht hebben en dat ze die dan als examen (!!) punten gebruiken. Zijn ze nou helemaal besodemieterd….?!

Goed, ik moet mij maar gaan voorbereiden op mijn stapels, echt waar het ligt op één ziek grote stapel in mijn kamer, verslagen, werkstukken en presentaties!

Dikke knuffels Prep

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X