Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Innerlijk… of uiterlijk

Blog

Blog PreppyWriter: Innerlijk… of uiterlijk

Alle levende organismen op deze aarde hebben ermee te dealen, nee geen drugs voor het geval je dat dacht! Het verschil in innerlijk en uiterlijk bedoel ik, want dat is nogal een dingetje.

Ik ben het er mee eens dat het innerlijk zwaarder telt dan het uiterlijk, maar… dat wil niet zeggen dat we onbewust toch meer naar het uiterlijk kijken. Want lieve allemaal  dat is menselijk, kijken naar uiterlijk, en dus niet erg. Tuurlijk vind ik dat uiterlijk alleen maar een beetje bijzaak is, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik bijna niet naar uiterlijk kijk. En dit is dan niet als belediging bedoelt, want kom op… iedereen kijkt als eerst naar het uiterlijk en dan pas verder. Mijn punt is, bevooroordelen doen we allemaal, dus waarom zouden we ons ervoor moeten schamen.

Daarbij vind ik dat er een zinloze discussie wordt gestart als men vraagt, “zou je liever een knapper iemand willen met een slechter innerlijk, dan een lelijk iemand met een prachtig innerlijk”. Zodra je die vraag stelt, kom je namelijk in een gesprek terecht waar geen van alle partijen gelijk hebben, want iedereen zijn kijk op mooi en lelijk is anders! Wat ik je mee kan geven is dat uiterlijk soms wel bedriegt. Sommigen zijn heel anders dan hoe jij ze ziet, je moet niet gelijk denken dat iemand niet aardig is alleen omdat diegene chagrijnig kijkt.

Dus het enige advies wat ik je kan opdragen op dit gebied, is dat het menselijk is dat wij mensen naar het uiterlijk kijken. Maar die menselijkheid  weerhoud ons er niet van om verder te kijken dan alleen een omhulsel. Om het even te verduidelijken… geef mensen een kans!

Ps. Mensen in de auto… kijk blijer! De wereld stort niet in elkaar als iemand je geen voorrang geeft 😉  

Dikke knuffels en veel glimlachjes, Prep. 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X