Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter : Het gevaarlijke van social media…!

Blog

Blog PreppyWriter : Het gevaarlijke van social media…!

“Social media gevaarlijk? Ga toch fietsen… echt niet, het is mijn leven.” Althans dat is wat wij als pubers vaak denken. Toch zitten ook aan social media duistere kanten. Ja, misschien heb je dit al heel vaak gehoord en word je er niet goed van, maar geloof me mensen onderschatten dit onderwerp veels te erg. Social media zijn niet zomaar iets voor jongeren / ouderen en ander gepeupel, nee sommige websites, chats, spelletjes enz. zijn heel schadelijk! Ja, er zitten voordelen aan social media en ja er zijn veel goede dingen die eruit kunnen komen, maar aan elk voordeel zit een nadeel…

Laat ik een voorbeeld nemen van wat er eergister op het AD.nl stond. Uitgelekte sexting… als je het mij vraagt één van de ergste dingen dat jou via social media kan overkomen. Een jongen/meisje vindt jou o zo leuk en je praat, belt, bericht en snapt (snapchat berichten) veel met hem/haar, maar wat doe je als hij/zij meer wilt? En met meer bedoel ik naaktfoto´s. De meeste ouderen zouden gelijk tegen je zeggen dat je het niet moet doen. Alleen hun weten niet hoe JIJ je voelt, ze snappen er niks van, maar je online lover snapt jou natuurlijk super goed.

Pubers zijn heel gevoelig voor zulk soort vragen en raren fratsen en dat is het probleem. Want als je ja zegt en je stuurt een foto… wat moet je dan als het uitlekt?? Zo´n ongeluk zit in een klein hoekje, kleiner dan je denkt, en is zeer schadelijk voor ons als puber zijnde. Kijk dat het uitgelekt is is één, maar dat puntje is al genoeg om je wereld in te laten storten!

Nu heb ik zelf ook dat artikel op het AD.nl gelezen en ik ben geschokt. Niet alleen van het verhaal zelf, want dat is ook erg, maar de reacties die er onder staan… vreselijk. Mensen! Het is belachelijk wat er gezegd wordt, je gaat toch niet zeggen dat het die pubers/kids hun eigen schuld is en dat ze erom gevraagd hebben!? Het slaat nergens op… als jou of jouw kind zoiets overkomt zeg je dat ook niet (althans dat hoop ik). De slachtoffers zijn meestal zo verliefd (of iets anders) dat ze niet nadenken over wat ze doen en dan overkomt dit ze, maar ja als je niet verder kijkt dan je neus lang is begrijp je dat als buitenstaander misschien niet. Ik vind het overigens heel slecht als je zelf gevraagd wordt naar foto´s en vervolgens zegt dat hij/zij eerst een foto moet sturen en dat jij het daarna doet, want ja diegene weet toch niet dat jij die foto niet stuurt…andere mensen hebben ook gevoelens hoor.

Als jou zoiets ooit overkomt, als je gevraagd wordt naar naaktfoto´s, zeg alsjeblieft nee en blijf helder nadenken!  

Oh voor dat ik het vergeet, ik heb op facebook een hele leuke actie voor Valentijnsdag! Check out!

Dikke knuffels Prep 🙂

Mee info over Sexting vind je op Hoezitdat.info HIER

Info en tips over veilig omgaan met Social Media vind je HIER

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X