Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Geslaagd!

Blog

Blog PreppyWriter: Geslaagd!

Examens, leren en stress. Dit zijn typische symptomen die je krijgt wanneer je of in je examens zit of je er net uit komt. Iedereen leert natuurlijk keihard, hopen we, en alle pubers willen slagen. Al is dat slagen nog steeds een moeilijk proces.

In de derde (mavo), de vierde (havo) en de vijfde (Vwo) daar begint het allemaal. Je krijgt in deze jaren : Se’s, Pto’s, Pta’s en Tentamens. Zodra je voor die toetsen hoge/goeie cijfers haalt, ben je al aardig op weg, want het is namelijk zo dat als jij alle belangrijke toetsen voor je examens goed maakt je je dan minder zorgen hoeft te maken over het eindresultaat. Die Tentamens enz. zijn allemaal bij elkaar de helft van je eindcijfer (als ik het goed heb). Vandaar ook dat je niet een paar maanden voor je examens moet stressen, maar al in het begin van het jaar.

Ik heb overigens veel respect en trots voor alle mensen die examen doen, maakt niet uit hoe oud je bent of in welk jaar je je examen haalt. Want je examens (diploma) halen is niet niks! Je moet bergen informatie kennen en leren totdat je het kan dromen. Ook een handige tip voor als je examens gaat doen… zorg dat je goed geslapen hebt, dus niet de hele nacht doorleren. En na dat hele zware en lange en vervelende traject van leren, oefenen en wachten, krijg je dan eindelijk de uitslag!!

Het beste wat je dus kan doen is in je zelf vertrouwen en van te voren goed leren!

Voor iedereen die geslaagd is….Van Harte Gefeliciteerd!!

Dikke knuffels en felicitaties, Prep 🙂

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X