Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Geloof

Blog

Blog PreppyWriter: Geloof

Zodra we het over het geloof hebben, zijn we meestal gelijk in een hele discussie verwikkeld.

Waarom?

Omdat sommige onderwerpen dat nou eenmaal aanwakkeren. En aangezien het geloof op bijzondere wijze een sterk onderwerp is, ga ik het er nu ook over hebben…eindelijk.

Wat hebben mensen toch tegen bepaalde geloven?

Dat antwoord lijkt misschien simpel, namelijk terrorisme of angst. Angst komt vooral voor, denk ik, omdat mensen bang zijn voor nieuwe deuren openen, om nieuwe dingen te leren en om nieuwe dingen te accepteren, want dat is ook eng iets nieuws accepteren wat je eerst maar een beetje raar vond.

Alleen is het grote plaatje erachter het zo erg waard! Ikzelf ben gelovig, ik geloof in God. Op zich is dat niet gek, want dat zijn wel meer mensen, maar op de één of andere manier vond ik het altijd wel eng om het te laten zien. Ik ging alleen met feestdagen naar de kerk en voor de rest niet. Bidden deed ik meer voor het eten en als ik het echt nodig vond. Tot het moment dat ik een paar mensen ontmoette. Die hebben mij iets laten voelen wat ik daarvoor nog niet kenden. Voor het eerst had ik echt het verlangen om naar de kerk te gaan en om meer tot God te komen. Gek hé, hoe mensen je – misschien wel onbewust – tot zoiets kunnen zetten. Oftewel, eerst had ik ook de angst om iets “nieuws” te accepteren, aangezien dat gewoon eng is en dat mag!

Toch is het mooi, een geloof, welk geloof het dan ook mag zijn. Kijk – uhm lees – ik probeer je niet over te halen om gelovig te worden, want dat moet je zelf beslissen. Ik wil je er alleen toe zetten om goed erover na te denken. Misschien is het wel een hele opening voor je die je juist heel erg nodig hebt. Het enige waarvoor ik je wil overhalen is om ieder geloof te accepteren, want even eerlijk… als iemand jouw geloof, gewoonte of waarde afkeurt – in de zin van niet accepteren – dan zou je dat niet fijn vinden.

Dus mensen heb respect voor elkaars geloof en denk er eens over na, al ga je ergens in een moskee, kerk of synagoge een kijkje nemen dat zou al mooi zijn.

Dikke Knuffels, Prep. 🙂

 

Geschreven door:   PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X