Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Examens…. maar hoe dan?!

Blog

Blog PreppyWriter: Examens…. maar hoe dan?!

Veertien mei was het dan zover, het startschot voor de eindexamens. Elke eindexamenstudent heeft hier naartoe gewerkt de afgelopen jaren. Maar worden we tegenwoordig niet veel te veel gepusht om zo hoog/goed mogelijk te presteren?

Het moment van de waarheid, hier moet je goed voor scoren, dit bepaalt of je slaagt of zakt. Allemaal examengezegdes die je naar je hoofd geslingerd krijgt voordat je je examens in gaat.

Wat dat met jou persoonlijk doet?
In sommige gevallen niks, maar er zijn ook mensen die doodziek worden van de zenuwen en totale black-outs krijgen.

Hoe kan het dat leerlingen pas heel laat last krijgen van (extreme) zenuwen en stress?
Ik vraag mij af of dat komt door de druk die er op ons rust.

Onbewust verwachten aardig wat mensen, in je omgeving, op school, dat je slaagt. Natuurlijk wil jij zelf ook slagen, met zo hoog mogelijke scores. Alleen, is dat misschien iets te veel van het goede. Examenstudenten zijn van zichzelf al zenuwachtig en gestresst, als zij dan ook nog eens de stress (onbewust) van de omgeving aanvoelen, wordt het een opéénstapeling van al dat nerveuze gebeuren. En alles waar TE voor staat is niet goed!

Merken jullie, de examenkandidaten, ook dat er op school veel druk wordt gelegd om hoog te presteren en dat het examen oh zo..belangrijk is?
Iets te belangrijk naar mijn zin, want waarvoor ga je al die kennis gebruiken? Mijn moeder zei gister zelfs dat ze (bijna) nooit meer iets van alle examenkennis gebruikt. Zelfs op het nieuws vinden ze dat het eindexamen minder belangrijk gemaakt moet worden. Misschien, als er zoveel mensen dat vinden… heel misschien moet er dan ook wat aan gedaan worden. 

Verder stroomt het LAKS vol met klachten over de examens, de teller staat op het moment op 100100 klachten en dit wordt elk halfuur geüpdatet. Volgens mij gaan we dit jaar een record halen met al die klachten. Overal hebben mensen het erover hoe slecht het ging of hoe moeilijk het was. Misschien ligt het ook echt aan de moeilijkheidsgraad van de examens.

Al die zenuwen zijn dus niet voor niets aanwezig. Maar als die zenuwen je echt fataal worden, ga dan a.u.b. naar de huisarts om advies te vragen. Probeer jezelf op andere gedachten te brengen als het echt niet gaat en anders… meer dan je best doen kan je niet. Nu alles eruit halen wat erin zit is het beste wat je kan doen, hopelijk komt het dan gewoon goed.

Voor de mensen die nog examens hebben heel veel succes! Op naar dertien juni… de uitslag.

Dikke knuffels, Prep 🙂

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X