Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Examenstress

Blog

Blog PreppyWriter: Examenstress

Het is alweer April, de maand van de grappen en opkomende zonnetjes, althans dat is zo voor de meeste mensen het geval. Voor ons pubers, die in het examenjaar zitten, is het de maand voor de voorbereidingen van het examen wat eraan zit te komen. En laat dat nou net een hele stressvolle maand zijn.

“Nog één maand en dan is het zover, jullie examens” , “Ik ga ervan uit dat jullie allang al bezig zijn met leren, natuurlijk”. Dit zijn de standaard zinnen van alle docenten, in deze slopende maand. De druk wordt omhoog gegooid en de stress slaat toe. Nu is het zo dat ik dit jaar zelf examen doe dus ik weet er alles vanaf, van de stress dan. De gedachte dat er een kans is dat je gaat zakken is verschrikkelijk, meestal ook overbodig. Maar zodra die bekende zinnen op komen zetten, tijdens de lessen ga je toch twijfelen aan jezelf.

Ben je wel op tijd begonnen? Ben je niet dingen vergeten? Weet je alles wel, of zijn er dingen waarvan je denkt “What the F@*$CK”.

Laat me je gerust stellen, ten eerste heb je nog dik een maand om te leren. Dat zijn 30 dagen, waarvan elk 24 uur heeft. Tussendoor heb je ook de meivakantie, waarin je twee weken lang kan blokken en je hebt het internet! Ga zoeken op sites zoals Scholieren.com of er goeie samenvattingen zijn die jij kunt gebruiken. Desnoods zoek je op Youtube leer/vaardigheid filmpjes, over onderwerpen die je nog een keer uitgelegd wilt hebben. En de gouden tip voor meerkeuzenvragen is… verander NOOIT je antwoord, want meestal is je eerste keuze de goede. Verder moet je de vragen goed lezen, lees ze het liefst twee keer voordat je antwoordt. En zorg ervoor dat je ook werkelijk antwoord geeft op de vraag, niet een verhaal eromheen verzinnen daar schiet je niks mee op.  

De examenstress is normaal, iedereen heeft het en dat is gezond. Je moet er alleen niet in doordraven, want dat zou niet oké zijn. Probeer te ontspannen, neem anders standaard één dag in de week om uit te rusten. Ga vooral niet dingen afzeggen zoals je sport! Sporten is belangrijk en gezond, ook om je spanningen af te schudden. Slapen is, net als sporten, vet belangrijk. Zodra je goed uitgerust je examens in gaat, sta je er positiever in. Je hersens werken optimaal als ze uitgerust zijn en dat is natuurlijk wat je wilt hebben, een optimale start voor een optimaal eindresultaat!

Voor alle examenkandidaten, heel veel succes! You Can Do It!

Dikke knuffel, Prep 🙂

Hier wat handige links:

10 handige tips tegen examenstress

https://www.scholieren.com/ 

https://www.examenblad.nl/

 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X