Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Een eigen verhaal

Blog

Blog PreppyWriter: Een eigen verhaal

Herken je dat meisje aan het eind van de gang? Zij die altijd alleen zit, met een pen in haar handen en een schrift op haar schoot? Ja? Wat denk jij als je haar ziet… denk je dat ze zielig is en een sukkel? Vind je haar kinderachtig, omdat zij wel haar huiswerk af hebt? Maar wist je dat zij de sterren van de hemel zingt, omdat zij later die beroemde zangeres zal worden. De zangeres waar jij naar zal gaan luisteren. Kijk je door dit kleine stukje, van haar verhaal, nu anders naar wie zij werkelijk is?

Herinner je je die populaire jongen van vroeger nog? Die “dude” die jij verafschuwde, omdat hij dacht dat hij alles was. Die knapperd die alles voor elkaar kon krijgen, alleen maar om hoe hij eruit zag. Ja? Nou die “dude” kon niet alles veranderen… hij verloor iemand in zijn leven, een vrouw die hem groot had gebracht en die hem nog dierbaarder was dan al het geld in de wereld. Haar dood kon hij niet veranderen en hij kon het ook niet voorkomen. Nu jij dit kleine beetje informatie over zijn kwetsbare kant weet, schat je hem dan anders in? Verafschuw jij hem dan nog steeds voor zijn machogedrag?

Zie je die oude vrouw? Met dat diep gerimpelde gezicht en het sliertige grijze haar. Zie je dat haar ogen dof staan? Vind je dat zij er slecht uit ziet? Ja? Laat mij je even vertellen, dat zij ooit net zo jong als jij was. Vroeger had zij die heldere glans in haar ogen, waar ze nu alleen nog maar van kan dromen. Laatst heeft zij een hersenbloeding gehad en leek het alsof het lot iets vreselijks had besloten. Ze heeft gevochten en niet allen voor haarzelf, maar ook voor haar kinderen, kleinkinderen, familieleden en vrienden. Haar ogen staan dof en haar gezicht is gerimpeld, omdat zij moe is. Moe van al dat vechten. Vind jij dat zij er nu, na dat ik je dit heb bijgebracht, nog steeds “slecht” uitziet? Denk je dat haar ogen nog steeds zo dof zijn of zie jij misschien die glans van vroeger?

Drie totaal verschillende mensen, drie totaal andere verhalen. Drie verschillende kijken op het leven, maar vooral drie keer iemand die bevooroordeeld was.

Het moraal van dit verhaal is dat bevooroordeling niet tof is! Natuurlijk doet iedereen het wel is, want dat is menselijk. Denk echter goed na over wat jij tegen iemand zegt of wat jij van iemand vind. Iemand kan heel iemand anders zijn dan dat jij in gedachten had. En dat komt voornamelijk, omdat mensen naar de buitenkant kijken en anderen niet echt willen leren kennen… aangezien zij niet verder kijken dan hun neus lang is. Eerlijk, ik doe het zelf ook, maar ik probeer er op te letten en ik probeer zoveel en zo breed mogelijk naar mensen te kijken. Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal dat achter het gezicht schuilt en dat is iets wat wij allemaal zouden moeten delen.                                                                                      

Want ieder mens heeft een eigen verhaal en is uniek en speciaal en mooi.

Dikke Knuffels en een fijne pasen, Prep 🙂

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X