Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Drank, Drugs en Roken!?

Blog

Blog PreppyWriter: Drank, Drugs en Roken!?

Ja, je leest het goed “Drank, drugs en roken?!”. Raden waar ik het over ga hebben, kan je nu ook wel. Natuurlijk is dit één van die vele zeur onderwerpen van je ouders of andere ouderen. Maar toch hebben ze op magische wijze vaak wel gelijk, ondanks dat ze het zelf ook doen of hebben gedaan.  

Ik denk dat jij, als tiener zijnde, best wel eens naar een feestje bent geweest, of niet soms? Dan gok ik dat je ook de vraag “Wil je een slokje” of “Deze moet je echt ff proberen” wel een paar keer hebt gehoord. Gek genoeg gaan er dan in ons tienerbrein allemaal toeters en bellen af… en dat meen ik serieus alle alarmbellen die er zijn laten iets van zich horen. Op het moment dat iemand zoiets aan je vraagt, moet je dus gaan kiezen. Aan de ene kant is het nieuw of misschien zelfs “stoer”, maar aan de andere kant wil je het misschien toch wel helemaal niet of mag het niet van je ouders. Tja, ga dan maar eens de goede beslissing nemen!  

Het punt is dat alle mensen, tieners en dergelijke, er allerlei verschillende meningen over hebben. Dat geldt voor zowel drinken als drugs en roken. Bedenk dan (BELANGRIJK VOOR OUDERS!!) dat een tiener al die verschillende meningen te horen krijgt en niet alleen de bekende ouderpeptalk; ‘Nooit doen hoor’. Ik ben het er overigens mee eens dat het niet stoer is en dat het schadelijk kan zijn voor jezelf. Maar je moet in dit geval toch echt zelf beslissen wat JIJ vindt/wilt!! 

Tuurlijk zullen de meeste ouders het begrijpen als je wel eens een slokje drank of een hijsje van een sigaret hebt geprobeerd *trekt een vies gezicht*. Maar vergeet niet dat het, ondanks dat het mijn mening is, echt niet stoer of gezond is om te roken of je helemaal vol te zuipen. Zelfs niet als je vrienden het wel doen en stoer vinden, want iedereen weet dat het heel moeilijk is om dan nee tegen zoiets te zeggen. Houd je gewoon aan je eigen comfort zone en ga niet over je grens als je het niet wilt!  

Hetzelfde geldt voor drugs. Alleen vind ik het drugs onderwerp net iets belangrijker en ingewikkelder. Problemen zijn er genoeg en geloof me ieder mens heeft ze. Juist die problemen zijn vaak een excuus om drugs te gebruiken (of om te gaan roken), omdat het volgens sommige ontspannend werkt. Men zegt dat het zorgt dat je je nergens meer druk om maakt. Maar al het ‘goede’ heeft een keerzijde toch? Heb je ooit gehoord van veilige XTC pillen? Nee, ik ook niet! Kijk, wat het grootste gevaar is van al die drugs pillen en poeders is dat het je niet beter maakt… het maakt je juist slechter en je hebt denk ik zelf wel verhalen gehoord over wat er verder nog kan gebeuren als het echt slecht afloopt. 

Nu is het totaal niet mijn bedoeling om hiermee ouders en tieners te vertellen wat ze moeten doen en laten. Maar ik wil je nogmaals op je hart drukken hoe gevaarlijk drank, drugs en roken zijn en niet te vergeten hoe schadelijk het is. Zeker voor een onvolgroeid puberbrein. Ja, ik weet het…van een voetbal koppen sterven er soms ook hersencellen en van energie drankjes ook, maar dit lieve tieners gaat nog veel verder dan dat! Wacht sowieso tot je volwassen bent en kijk ook dan enorm goed uit waar je mee bezig bent. 

Dikke knuffels van mij aan alle feest beesten! 😉 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X