Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Doe Gezond

Blog

Blog PreppyWriter: Doe Gezond

Naar aanleiding van alle, opvallende, scenario’s die zich om mij afspelen, heb ik besloten om het over gezond eten en leven te gaan houden deze week.

Overal om ons heen zien we tegenstrijdige plaatjes en artikelen, over fast food en healthy body’s. De ene YouTuber volgt een militair dieet, terwijl de ander een challenge aan gaat met fast food. En toch komen ze allemaal weer terug op hetzelfde onderwerp; gezond eten en leven.

Nu kan je natuurlijk op allerlei verschillende manieren gezonder leven, bijvoorbeeld door meer te bewegen of veel minder suikers naar binnen te werken. Al denk ik dat het belangrijkst is, dat je bereikbare doelen moet stellen met een positieve mindset. Niet denken ik MOET dat, maar ik MAG dat. Zodra jij namelijk een doel stelt werk je ergens naar toe en kan je trots zijn op jezelf als je het haalt. Dan moeten de doelen die jij stelt wel realistisch en haalbaar zijn, maar vooral niet te zwaar en uitputtend. Verder als jij een mindset hebt van iets moet niet maar mag, lukt het je sneller. Gewoonweg omdat je liever en relaxter tegenover jezelf bent. Tuurlijk moet je ook hierbij oppassen dat je wel je discipline blijft behouden en niet TE los wordt.

Blijf vooral normaal, ga niet als één of andere control freak alle suikers en calorieën tellen, want daar word je alleen maar ongelukkig van en niet gezonder. Er zijn zat apps waarmee je je dagelijkse hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten kunt checken, wat super handig is… zolang je jezelf ook wat lekkers gunt.

Als je iets minder van het gezonder eten bent, is er ook een ander alternatief. Sporten! Ga lekker hardlopen, wandelen of fietsen, ben je daar niet zo’n fan van dan kan je altijd nog skeeleren (ja dat kan ook gewoon als je ouder bent). Of neem een abonnementje op de sportschool en werk jezelf daar lekker in het zweet, gezellig mee doen met de groepslessen en al die ge-wel-di-ge geuren opsnuiven van mensen die intensief mee doen, love it! Haha, geen oordeel hoor, ik doe het zelf namelijk ook – de sportschool dan –.

Veel gezonde snacks en bewegingen toegewenst!

Dikke knuffel, Prep 🙂 

Meer Prep lezen?
Klik HIER voor al haar blogs!

Geschreven door:   PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X