Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: In het verkeer

Blog

Blog PreppyWriter: In het verkeer

Het is algemeen bekend dat wij pubers niet zo best zijn in het verkeer. We hebben, bijna allemaal, ons verkeersexamen gedaan in groep 7 en geleerd om netjes een hand uit te steken als we afslaan. Maar of we al deze regeltjes ook netjes volgen is een ander verhaal.

Daarbij helpt die mobiele eenheid NIET mee! Jaarlijks worden er honderden ongevallen veroorzaakt door het gebruik van smartphones, in het verkeer. Dit is volgens mijn mening, veel te veel! Natuurlijk, even snel checken hoe laat het is of misschien een appje terug sturen naar een vriend(in), maar besef even dat die vriend(in) het fijner vindt als jij gewoon naast haar staat in plaats van onder een auto… door dat appje.

Overigens zijn alle weggebruikers, misbruikers geworden. Sommige mensen denken dat zij overal voorrang hebben, nergens voor uit hoeven te kijken en gewoon over kunnen steken. Ik haal je uit je dromen, want DAT KAN GEWOON NIET, oké?! Dan heb ik het nu nog niet eens over de bestuurders die een ontzettend korte bocht maken, puur om je te stangen natuurlijk. Soms vraag ik me echt af of mensen het elkaar niet gunnen, dat voorrang gebeuren, of dat ze het gewoon grappig vinden. Ook met dat dicht op elkaar rijden, bumperkleven, om gek van te worden. Geef elkaar de ruimte ja, straks komt er schade bij kijken en dan is het zeuren, terwijl je makkelijk zelf actie had kunnen ondernemen.

Overigens behoren de voetgangers ook bij die (weg)misbruikers. Ze kijken af en toe niet en steken gewoon over, stel ik rijd je over moet ik nog die verdomde boete betalen ook… want ja ik ben de fietser die had kunnen stoppen. Jij had uit je doppen kennen kijken voordat je over zou steken, dus.

Als je wel eens bij een heftige bestuurder in de auto hebt gezeten, heb je waarschijnlijk best vaak de slappe lach gehad. Zodra het niet gaat zoals het hoort of iemand snijdt hem/haar af, dan vult de hele auto zich met scheldwoorden en gevloek. Dat is de reden waarom ik het geweldig vind om bij iemand in de auto te zitten, gewoon wachten op het moment dat iemand vol uit zijn plaat gaat. Dit lijkt leuk en grappig, wat het vaak ook is, maar de bestuurder gaat op dat moment niet voor niets uit zijn/haar plaat. De ander brengt het verkeer in gevaar en dat is onverantwoordelijk. Daarom hoop ik dat alle pubers beter gaan (leren) rijden en niet zo ongelukkige momenten gaan veroorzaken als sommigen nu.

Ik wens iedereen nog een veilige reis,

Dikke knuffel Prep 🙂

 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X