Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog: Ik wil NU werk! Door: Kpiet

Blog

Blog: Ik wil NU werk! Door: Kpiet

En weer een nieuw blog op Kattuk.nl.

Redacteur Kpiet is op zoek naar een baan, maar het wil niet echt vlotten. Hieronder schrijft hij even zijn frustratie van zich af.

Oh ja…heb je een baan voor hem?
Laat t m dan ff weten! Harde werker, weet van aanpakken, verricht technische wonderen bij Scum en hier bij Kattuk.nl, niets dan lof. Piet is een absolute aanwinst voor je bedrijf. 

—–

Een baan zoeken?
Makkelijker gezegd dan gedaan.

Er zijn weet ik veel hoeveel vacatures die allemaal elektrotechniek vragen en al die andere “technieken”waar ik kennis van heb. Servicetechnicus, Servicemonteur, Service engineer… Service hier, tecnhicus daar. Om knettergek van te worden. En allemaal zoeken ze iemand met werkervarings van minimaal 4 jaar of een afgeronde MTS opleiding. En behalve dat. Ook nog eens een pokke eind weg van waar ik woon.

Ja maar Piet. Waarom heb je je opleiding dan niet afgemaakt?

Als dat kolere ROC in Leiden mij gewoon netjes had ondersteund, dan had dat ook gewoon gebeurd. Maar als je ineens aan het eind van het jaar hoort dat je wordt overgeplaatst naar een andere opleiding omdat dit niks voor mij is. En dan nog eens op een opleiding komt te zitten waar ik het totaal niet naar mijn zin had en dat ook gewoon duidelijk liet merken door talloze gesprekken aan te vragen met het schoolhoofd en alleen maar te horen dat we er “samen”wel uit komen en dan puntje bij paaltje die school afgetrapt worden?

Of kortaf te zeggen dat ik beter mijn best moet doen… voor iets waar ik helemaal geen interesse in heb maar omdat de school dat zo mooi bij mij vind passen…

Als alles had gelopen zoals ik dat wil had ik een top baan, een leuk salaris en zat ik hier nu niet zonder geld een tijdelijke baan te zoeken omdat een vaste baan die ik leuk, interessant en bovenal goed genoeg vind niet te vinden is.

Stel je je eisen dan niet te hoog?

Nee dat zeker niet. Ik zoek gewoon een leuke baan waar ik met mensen werk in de techniek en een team. Nou dat is natuurlijk zo breed als wat. Van de bouw tot aan vliegtuigmonteur (weet ik veel wat). Natuurlijk wel een beetje bij huis en met de wat moeilijkere elektotechniek. De bouw bijvoorbeeld is niks voor mij. Voor mij te saai. Ik wil moeilijke elektrische storingen kunnen oplossen met behulp van een multimetertje of een computer of… weet ik veel wat. Dat soort werk is dus alleen voor mensen met de goede opleiding.

Piet! Ga terug naar school!

Terug naar school? Welke opleiding dan? Als ik terug naar school ga moet ik sowieso een opleiding doen die werken/leren doet. 4 dagen werk 1 dag school. Die zou perfect zijn! Maarrrr…

Dan zijn de opleidingen waarbij ik dat dus kan, niet de kant die ik zoek. Als ik dan terug naar school ga kan ik net zo goed iets gaan zoeken wat mij nog meer interesseert dan waar ik de afgelopen 4 jaar mee bezig ben geweest. Podiumtechniek! Wat lijkt me dat vet hé! Ja is het ook, alleen die opleiding is van 4 dagen werk 1 dag school naar gewoon de hele week op school en af en toe stage… en dat is ook echt begin dit jaar zo veranderd… #@#! Ach… Het kan niet altijd mee zitten.

Ondertussen komt in mijn afspeel lijst Rick Astley- Never Gonna Give You Up voorbij… Goh wat passend (rickrolled…) bij mijn frustratie over banen zoeken, opleiding en werkloosheid

 Behalve dat werkloos zijn kan je gewoon bezig zijn door wat vrijwilligerswerk te doen. Natuurlijk kan dat wel maar dan moet die instantie wel open zijn. Of moet ik niet 1 of andere rare ziekte onder de leden hebben. Zou het van de stress komen? Welke stress, je werkt niet eens. Nee dat klopt, maar op deze manier werkt het ook niet echt mee. Ik heb geluk dat ik nog bij mijn ouders woon en zo nu en dan wat geld mag lenen. Nu zeker aangezien Castlefest er aan komt en ik me kaartjes al had klaarliggen.

Afijn. Probeer jij maar eens in de zomer een baan te zoeken. Echt iets wat je wil. Als dat niet lukt dan wat tijdelijks te zoeken zodat je toch bezig bent en er brood op de plank ligt…

Ik ga in ieder geval verder zoeken in de ontelbare vacatures die allemaal zo geschikt zijn voor mij (die reclames ook altijd).
DAT IS OOK ZOIETS! Dan doe je zo’n test om te zoeken wat bij je past. Klik hier om te vinden wat bij je past!  Dus ik klik. Doe de test en wat blijkt. Ze hebben er 1 gevonden.

Ja idd… Als secretarresse bij een groot bedrijf wat werkt met bankzaken…

Ok jou geloof ik ook niet meer. Sjonge jonge.

Anyway: Succes met een baan zoeken! Ik hoop dat je er al 1tje heb.

Waarom plaats ik dit ? Omdat ik even mijn frustratie kwijt wil.

Wat heb ik eraan? Leedvermaak? 😛

Maar goed. Dan probeer ik het maar zo.
Zoekt u misschien iemand die leergierig is van techniek houdt, goed met mensen om kan gaan en al wat ervaring in de horeca en mensenwerk heeft? Stuur een mailtje naar kpietvb@gmail.com of bel even 0652502879.

 Door: Kpiet

 

 

Geschreven door: kpiet

Comments: 8

 • Novacaine

  Beantwoorden 02/08/201217:00

  Ach…als ik het verhaal zo lees wil je eigenlijk van alles, maar heb je geen zin om datgene ervoor te doen wat nodig is. Slechte instelling dus. Om dan nog over alles en iedereen te gaan zeuren en niet naar jezelf te kijken in deze is ook lekker makkelijk. Als je gewoon zonder zeuren de dingen doet die je moet doen, dan kom je vanzelf op het punt dat je de dingen kan doen die wil doen. Zo simpel is het.

 • Kpiet

  Beantwoorden 02/08/201217:49

  Ik geef duidelijk aan dat ik me best er voor doe om werk te zoeken. En sowieso een baan vast te houden.

 • Novacaine

  Beantwoorden 03/08/201209:28

  Ja, maar je hebt niet gedaan wat je moet doen om te kunnen doen wat je wil doen. Nu wil je een baan waar je geen kwalificaties voor hebt en loop je te miepen dat ze je nergens aan de bak komt. Toch is dat niet zo gek als je er even over na denkt. Er is genoeg werk te vinden, van frituurbakker tot postbezorger, maar daar zal je wel geen zin hebben. Zoals ik al eerder zei gewoon niet zo’n beste instelling.

 • Kpiet

  Beantwoorden 03/08/201209:36

  Dan begreep ik je verkeerd. Inzet is er altijd al geweest, al moet ik het strand aanvegen, of het duin onkruid vrij maken.
  Weet ik veel wat. Punt alleen is. Willen ze iemand van 21 aannemen? Die is kwa minimumloon en het werk wat je verricht misschien te duur

 • Novacaine

  Beantwoorden 03/08/201209:46

  Ik denk dat je je daar niet te druk om moet maken. Als je een beetje ballen hebt zou je je stoute schoenen aan kunnen trekken en bij een leuk bedrijf binnen te stappen om te vragen of ze een enthousiaste jongeling het vak willen leren.
  Anders is 21 toch een prima leeftijd om alsnog de benodigde papieren te gaan halen voor datgene wat je wil doen? Theoretisch zou het zelf mogelijk zijn om gelijk bij een HBO in te stromen. Opties genoeg.

 • Kpiet

  Beantwoorden 03/08/201209:53

  Ik had er bij moeten zetten dat ik nog nog steeds bezig ben ook met hulp van het jongeren loket om een opleiding + baan te zoeken, druk bezig zelfs.
  Probeer het zelf eens.

 • Laurens

  Beantwoorden 03/08/201211:19

  WERK zat, zeker in de techniek!!, alleen een opleiding is best wel handig!

  Heerlijk om in deze tijd een technieker te zijn, je kijkt om je heen, veel mensen hebben last van recessie en crisis, en vrezen voor hun baan. En ik vraag me af waar ze het over hebben, mijn werkgever heeft geen duizend anderen voor mij!

  het aanbod techniekers blijft gelijk of wordt minder, maar het technische werk wordt steeds meer.

  Ga de techniek in! toekomst verzekerd!

  Kpiet, dr is een mooie carrierre voor je weggelegd alleen je zal er effe in moeten investeren, effe door de zure appel heen bijten, effe naar (een technische) school een paar jaar, desnoods voltijd, en daar zal je de rest van je leven van profiteren!!!

 • Ab werkt

  Beantwoorden 15/12/202217:23

  Nog steeds voor veel mensen een herkenbaar topic denk ik…

  Ik ben heel benieuwd hoe dit zich heeft opgelost.

Laat een reactie achter

X