Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog: de crisis is in de mode geslagen

Blog

Blog: de crisis is in de mode geslagen

Elke mode-etalage schreeuwt het uit: de herfst is begonnen! En of we hier nou blij mee zijn of niet, aan de (dikkere) kleding ontkomen we niet. De mode voor dit najaar lijkt wel heel erg op de natuur geïnspireerd. Oftewel: veel groen en rood. En alsof we nog niet genoeg gedeprimeerd zijn door de wind, kou en regen is de najaarsmode in één woord samengevat: Sober. 

Wie in een random kledingwebshop/winkel rondneust zal overal hetzelfde sobere thema terug zien keren. Bijna alle kleur is verdwenen, het lijkt wel alsof we onze kleding met onze financiële situatie mee moeten laten gaan. Sommigen willen dat dus niet. Helaas wordt dit ons opgedrongen door de trendbepalers. Een stel bekende ontwerpers heeft dit voor ons besloten en daar zullen wij ons aan moeten houden. We hebben namelijk weinig andere keus.

Waar we deze zomer nog vrolijk mochten rondhuppelen in lichte en fleurige kleuren, mogen we ons dit najaar wentelen in groen. Rood volgt en daarna komen zwart, bruin en grijs. Een voordeel is gelukkig dat het meeste groen redelijk donker is. In een rokerige kroeg zal het nog door kunnen gaan voor zwart.

Voor nu zullen we ons erbij neer moeten leggen. Wellicht dat wanneer het lente wordt en de financiële situatie met dank aan Samson en Rutte is verbeterd, de mode hier ook in mee zal gaan, zodat we weer blij mogen dartelen in de eerste stralen van de warme lentezon. Maar voor nu: op zoek naar zwart en grijs!

Geschreven door: Belle

Comments: 3

 • belissimo

  Beantwoorden 03/10/201206:09

  De situatie wordt alleen maar erger hoor met samsom en rutte voor het gewone volk. En dat krijg je als iedereen al jaren achter elkaar aan huppelt. Kuddedier gedrag van de mens. Zijn er in katwijk trouwens nog wel kleding winkels? Alleen maar gehoor en brillenzaken toch? Zijn die ook sober ingesteld?

 • Novacaine

  Beantwoorden 03/10/201210:32

  Tja…crisis altijd makkelijk om naar te wijzen. Maar volgens mij hou je weinig rekening met internet initiatieven als Zalando en Vimodos, die aanzienlijk gegroeid zijn de afgelopen jaren. Het straatbeeld van een winkelstraat gaat de komende jaren ingrijpend veranderen om deze zelfde reden. Zodra de gezellige binnen loop winkels verdwijnen, dan volgt de horeca etc ook vanzelf. Minder winkelt publiek maakt de dure centrum locaties dan ook minder interessant om te gaan zitten. Daarnaast is het gewoon super logisch dat mode kleuren seizoensgebonden zijn. De hele wereld om je kleurt anders in de herfst en winter. Om hier bij aan te sluiten veranderen ook de kleuren van de kleuren van mode.

 • Aagje

  Beantwoorden 05/10/201213:26

  Hmmm, internet en die hippe Young-Ones-Cultuur zorgen er juist voor dat echt letterlijk alles te krijgen is. Dus of H&M groen-rood gaan, is niet interessant. Bij Label54 en dat soort shops is genoeg te halen voor hippe stadse dorpelingen 🙂

  En Samson en Rutte? 21% BTW? Heeft iemand hier al gehoord dat de inkomstenbelasting met 5%(!!!) gaat stijgen? Kost elk huishouden € 750,- NETTO per jaar, stijging assurantiebelasting, zorgpremie, pensioenpremie, wijgigingen hypotheekrenteaftrek, enz..enz…
  Je dacht dat je als starter weinig kans had hier in de buurt, die kansen worden alleen maar kleiner…

Laat een reactie achter

X