Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Bijeenkomst Kunst & Cultuur en Evenementen Platform in TheaterTent druk bezocht

Blog

Bijeenkomst Kunst & Cultuur en Evenementen Platform in TheaterTent druk bezocht

Nuttige en leerzame avond op bijzondere locatie

Het was de tweede keer dat Katwijk Marketing, Welzijnskwartier en Gemeente Katwijk een gecombineerde bijeenkomst organiseerden waar zij de leden van het Kunst & Cultuur Platform en het Evenementen Platform bij elkaar brachten. De avond stond deze keer in het teken van ‘Inspiratie’. De bijzondere locatie droeg daar zeker aan bij. Een korte terugblik, een presentatie van vertegenwoordigers van de TheaterHangaar en Hangaar2 en een interactieve inspiratie-sessie vormden het programma. De kou in de TheaterTent stond een succesvolle bijeenkomst gelukkig niet in de weg.

Jacco Knape verzorgde de opening van de bijeenkomst. Hij ging in op het succes van het project Katwijk van Oranje en complimenteerde alle betrokkenen met het mooie resultaat. Daarna kwam zijn collega Vera Hermanns aan het woord. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het platform werd aan de aanwezigen input gevraagd voor de Maatschappelijke Agenda. In totaal werden er in de afgelopen maanden meer dan 1.000 ideeën opgehaald, waarmee de gemeente nu aan de slag gaat. Hermanns riep de aanwezigen vooral op ook in het vervolgtraject aangehaakt te blijven, bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij toekomstige bijeenkomsten en via www.detoekomstvankatwijk.nl.

Vijf jaar Katwijk Marketing
Tijdens de bijeenkomsten is het gebruikelijk dat ook Katwijk Marketing een terugblik verzorgt. In 2018 viert de organisatie (in haar huidige vorm) haar eerste lustrum. Reden om de hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar te presenteren in een korte video, die aan de aanwezigen werd vertoond. De video sloot af met een oproep om vooral te blijven samenwerken met Katwijk Marketing.  

Kijkje achter de schermen bij de TheaterHangaar en Hangaar2
De TheaterTent, waar de platformbijeenkomst plaatsvond, is het centrale punt voor het project Katwijk van Oranje. Er wordt nauw samengewerkt met Soldaat van Oranje – De Musical en de TheaterHangaar. Directeur van de TheaterHangaar, Harry de Bruin, en zijn collega Yasmin Le Conge van Hangaar2 gaven de deelnemers een uniek kijkje achter de schermen bij de immens populaire productie, die recent haar 8-jarig jubileum vierde.

De Bruin startte met een terugblik naar het jaar 2010; met unieke en veelzeggende foto’s liet hij zien hoe de huidige locatie langzaam maar zeker haar vorm kreeg. En welke moeilijkheden daarbij overwonnen moesten worden. Hij gaf zijn presentatie nog meer smaak door te vertellen en te laten zien dat er ook bij zo’n grote professionele productie dingen mis kunnen gaan; van overstromende toiletten tot vleermuizen in het haar van gasten, en van stormschade tot op de snelweg gestrande Dakota’s.
Zijn collega Le Conge liet met behulp van een interactieve 360-graden impressie zien welke mogelijkheden de TheaterHangaar en Hangaar2 nog meer bieden. Veel inwoners zijn niet op de hoogte van de omvang en de impact van de evenementen die binnen onze gemeentegrenzen georganiseerd worden!

Rad van inspiratie
Na het inspirerende verhaal van De Bruin en Le Conge, kregen de deelnemers zélf het woord. Op een ludieke manier werden zij bij het door Welzijnskwartier verzorgde ‘Rad van Inspiratie’ uitgenodigd om ervaringen te delen (bezoekers waarderen het cultuuraanbod in Katwijk soms beter dan de eigen inwoners), om creatief te zijn met 1 miljoen euro (dat zou worden ingezet om de infrastructuur en de locatievoorzieningen te verbeteren) en om complimenten uit te delen.

Dat de aanwezigen elkaar genoeg te vragen en vertellen hadden, bleek ook uit de goedbezochte netwerkborrel waarmee de bijeenkomst werd afgesloten. De kou in de TheaterTent hield hen gelukkig niet tegen om nog lang te blijven netwerken. De organisatoren kijken terug op een geslaagde avond.

Meer informatie?
Meer weten over het Evenementen Platform of het Kunst en Cultuur Platform? Of de volgende keer ook een uitnodiging ontvangen? Neem contact op met Annemarie Guijt van Katwijk Marketing, via 071 303 07 07 of info@katwijkmarketing.nl

Persbericht Katwijk Marketing

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X