Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Big brother is watching you: camerabewaking in Katwijk

Blog

Big brother is watching you: camerabewaking in Katwijk

De gemeente Katwijk heeft groen licht gekregen voor bewakingscamera’s in het uitgaansgebied van Katwijk. Deze “investering” moet een kleine 2 ton kosten en daar komt een jaarlijks terugkerende 10.000 euro aan kosten bij. Bittere Noodzaak of weggegooid geld?

De welgeteld 6 camera’s komen waarschijnlijk te hangen in de gebieden: Tramstraat, Wilhelminastraat, Badstraat, Taatedam, Voorstraat, Noordeinde, Dwarsstraat, Sluisweg, Burgersdijkstraat en (deels) E. A. Borgerstraat.

Volgens Burgemeester Wienen vinden er sinds de invoering van de glijdende sluitingstijden geen grote incidenten meer plaats. Met glijdende sluitingstijden wordt bedoeld dat in de weekeinden niemand na 01.00 meer naar binnen mag en er geen vaste sluitingstijd is.  Ook buiten de weekeinden is het vaak vrij rustig in het centrum. Alleen de donderdagavonden zijn volgens de Burgemeester sinds korte tijd erg populair onder de jongeren.

Ondanks de afname van incidenten is de burgemeester toch overstag gegaan, omdat de politie-inzet beperkt is in Katwijk.  Het project heeft dan ook groen licht gekregen van Justitie. Na twee jaar volgt er een evaluatie, maar het is de bedoeling dat de camera’s er langer – mogelijk acht jaar – komen te hangen. De camerabeelding worden live uitgekeken door gespecialiseerde cameratoezichthouders. Zo worden er kosten bespaard en kan de politie sneller inspelen op incidenten.

Zie jij het nut van deze camera’s in en zou jij je veiliger voelen als de camera’s er eenmaal hangen?
Wij zijn benieuwd wat jij hier van vindt!

Geschreven door: Redactie

Comments: 6

 • Martijn

  Beantwoorden 13/12/201112:06

  Weggegooid geld

 • jap135

  Beantwoorden 13/12/201112:16

  Is er iig altijd iemand die wel weet waar je je fiets hebt gezet!

  • Madelon

   Beantwoorden 13/12/201112:18

   Haha dat is zeker waar:P

 • Martijn

  Beantwoorden 13/12/201112:26

  Hij zegt zelf der gebeurt niets, waarom dan zoveel geld aan uitgeven? Meneer wil lekjer carierre maken in den haag, nou succes daar en ga hier lekker weg. Zal je met alle plezier uitzwaaien

 • Ptje

  Beantwoorden 13/12/201119:35

  Ik vind het achterlijk. Kost een vermogen en meestal zijn de beelden zo slecht dat er nog geen daders aan te wijzen zijn. Daarbij Wienen geeft zelf al aan dat er sinds de invoering van de vrije sluitingstijden geen grote incidenten meer zijn. Dus waarom dan de camera’s?

  Snapt t al: Wienen wil samen met de CU de vrije sluitingstijden afschaffen en hangt de camera’s alvast op omdat t dan weer een zooitje wordt in t dorp. Zuipen op zondag moet je niet willen natuurlijk. Zeg dat dan en hang geen lulverhaal op.

 • Aagje

  Beantwoorden 14/12/201110:30

  Gezocht:
  Waarschijnlijk een jongeman, met donkere jas (blauw, grijs, zwart, beige, bruin of misschien groen) en een gemiddelde lengte, en blijkbaar donkerachtig haar. Wordt gezocht voor het openbaar urineren tegen de gevel van een niet nader te noemen winkel.

  Overige informatie:
  Onze 3,2megapixel camera ziet van schuinboven de jongen waggelend vanaf de taxi-standplaats naar de overkant struinen om daar zijn behoefte te doen. Meerdere ooggetuigen zijn aanwezig, wij willen graag dat deze zich komen melden.

  Onze camera-bekijk-specialisten zitten er bovenop en mocht je aan bovenstaande omschrijving voldoen, pas dan op, want onze Wienen is te zuinig om te groeten op straat, maar niet te zuinig om 2 rechercheurs op de zaak te zetten voor opheldering en achtervolging van dit misselijkmakende, blijkbaar dronken, mannetje!

Laat een reactie achter

X