Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Bibliotheek start Boekenafhaalservice

Blog

Bibliotheek start Boekenafhaalservice

Nu Bibliotheek Katwijk in ieder geval nog tot 20 mei gesloten moet blijven, introduceert de bieb een afhaalservice in de Hoofdbibliotheek. Veel leden redden zich prima met de online bibliotheek (e-books + luisterboeken) en de ThuisBieb-app (ook voor niet-leden) maar de vraag naar fysieke boeken is er ook. Met de afhaalservice bedient de bibliotheek vanaf 1 mei de leden die graag een papieren boek lezen. De afhaalservice wordt zorgvuldig georganiseerd binnen de geldende veiligheidsmaatregelen en met nauwe aandacht voor de gezondheid van het publiek en de medewerkers.

Hoe werkt de Afhaalservice?
De afhaalservice werkt eenvoudig. Bibliotheekleden kunnen op de website van de bibliotheek een aanvraagformulier invullen waarop ze hun voorkeuren aangeven. De ene houdt van romantische boeken, de ander heeft juist zin in een thriller. Op basis hiervan doen bibliotheekmedewerkers hun best om zoveel mogelijk passende boeken bij elkaar te zoeken. Wie eens iets anders wil lezen, kan een verrassingspakket aanvragen. Volwassenen krijgen drie boeken en voor de jeugd worden er vijf titels uitgezocht. Het streven is om binnen twee werkdagen een pakketje klaar te hebben.

Zonder bibliotheekpasje, geen boeken!
Als de boeken klaar staan, wordt er telefonisch een afhaalafspraak gemaakt. De boeken – voorzien van de naam van de klant – staan klaar bij de voordeur van de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De boeken zijn dan al in het systeem op de pas van de lener gezet. Leden laten op gepaste afstand hun bibliotheekpas zien en daarna kan het tasje worden meegenomen. Zonder bibliotheekpasje, geen boeken! Van de klanten verwacht de bibliotheek dat zij 1,5 meter afstand houden, thuisblijven als zij ziek zijn en alleen naar de bibliotheek komen.

Nog even op een rijtje

  • vul het aanvraagformulier in op bibliotheekkatwijk.nl
  • onze medewerker neemt telefonisch of per mail contact op als de boeken klaar staan om een afhaalmoment af te spreken
  • meld je op het afgesproken tijdstip bij de Hoofdbibliotheek
  • laat op gepaste afstand je bibliotheekpas zien
  • ZONDER PAS GEEN BOEKEN!
  • een medewerker zet het tasje met boeken klaar bij de voordeur
  • er worden geen materialen aangenomen om in te leveren

Gratis
De ophaalservice is gratis en alleen voor leden van de bibliotheek. De ophaalvestiging is in alle gevallen de Hoofdbibliotheek. Het is niet de bedoeling dat klanten tijdens het afhaalmoment materialen inleveren die zij nog thuis hebben. Inleveren van materialen kan pas op het moment dat de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg weer open gaan.

Persbericht Bibliotheek Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X