Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Bibliotheek organiseert Afhaalservice

Blog

Bibliotheek organiseert Afhaalservice

Nederland is in lockdown. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december gesloten. Ook bibliotheken vallen hieronder waardoor de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesloten moeten blijven tot en met in ieder geval 19 januari 2021. Veel bibliotheekleden hebben op de valreep nog boeken geleend. Anderen kunnen prima uit de voeten met de online bibliotheek (e-books + luisterboeken) of de nieuwe app TijdschriftenBieb maar de vraag naar fysieke boeken blijft ook. Met de afhaalservice bedient de bibliotheek de leden die graag een papieren boek lezen.

Afhaalservice
Bibliotheek Katwijk start op 21 december een afhaalservice bij de Hoofdbibliotheek voor leden. Op maandag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur zijn de al eerder aangevraagde/gereserveerde boeken af te halen bij de deur van de Hoofdbieb aan de Schelpendam. Boeken inleveren mag ook.

Het doel van de lockdown is om contacten tussen mensen tot een minimum te beperken. De afhaalservice wordt dan ook zorgvuldig georganiseerd binnen de geldende veiligheidsmaatregelen.

Hoe werkt de afhaalservice?
Bibliotheekleden kunnen op de website van de bibliotheek een aanvraagformulier invullen waarop ze hun voorkeuren aangeven. De ene houdt van romantische boeken, de ander heeft juist zin in een thriller. Op basis hiervan doen bibliotheekmedewerkers hun best om zoveel mogelijk passende boeken bij elkaar te zoeken. Wie eens iets anders wil lezen, kan een verrassingspakket aanvragen. Het is ook mogelijk om zelf boeken te reserveren uit de collectie van de Hoofdbibliotheek via de website. Al eerder gereserveerde titels die in de bibliotheek klaar staan, kunnen bovendien via de Afhaalbieb worden geleend. Er kunnen maximaal vijf titels worden uitgezocht/opgehaald.

Zonder pasje geen boeken!
De aangevraagde boeken kunnen op maandag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur worden opgehaald bij de voordeur van de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De boeken zijn dan al in het systeem op de pas van de lener gezet. Leners zijn verplicht bij het ophaalmoment een mondkapje te dragen en laten op gepaste afstand hun bibliotheekpas zien waarna het boekentasje kan worden meegenomen. Zonder bibliotheekpasje, geen boeken! Verder gelden de basisregels: 1,5 meter afstand houden, thuisblijven als je ziek bent en alleen naar de bibliotheek komen.

Nog even op een rijtje:

  • vul het aanvraagformulier in of reserveer titels via de website van de bibliotheek
  • afhaalmoment: maandag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek
  • draag een mondkapje en laat op gepaste afstand je bibliotheekpas zien
  • ZONDER PAS GEEN BOEKEN!
  • Pas goed op jezelf en elkaar!

www.bibliotheekkatwijk.nl

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X