Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Bibliotheek Katwijk in top-20 best presterende bibliotheken

Blog

Bibliotheek Katwijk in top-20 best presterende bibliotheken

Een leuk bericht voor Bibliotheek Katwijk: de bibliotheek staat op plek 8 van de best presterende bibliotheken in Nederland. Van de 150 bibliotheekorganisaties die volgens de Deckers-index zijn beoordeeld, is dat een mooie prestatie van de bibliotheek in Katwijk. Hoogeveen veroverde de eerste plaats en laat nipt Stadskanaal (die de vorige keer bovenaan stond) en Maas en Peel achter zich.

Directeur Jan Klerk van Bibliotheek Katwijk is blij met deze positie voor ‘zijn bibliotheek’. “Je kunt natuurlijk van alles vinden van zo’n lijstje maar dat neemt niet weg dat als je als bibliotheek op plek 8 van de 150 terecht komt, dat er door de organisatie een prachtige prestatie is geleverd. Door alle publiciteit rondom de nieuwbouw van de hoofdvestiging sneeuwt nog wel eens onder dat we in Katwijk een uitstekende bibliotheek hebben die inspeelt op de vraag van nu. Met name ons steeds grotere aanbod aan activiteiten, van lezingen tot workshops en van cursussen tot kindercolleges, voorziet in een duidelijke behoefte. Ik ben super trots op plek 8 van de best presterende bibliotheken in Nederland.”

Deckers-index
Als strategisch adviseur voor de Koninklijke Bibliotheek en voor de provinciale bibliotheekorganisatie Rijnbrink is Mark Deckers verantwoordelijk voor deze ranglijst. Deckers kijkt bij de samenstelling van deze top-20 onder meer naar het aantal uitleningen per lid, het percentage lid, het aantal bezoeken per inwoner en het aantal activiteiten per 1.000 inwoners. Deze cijfers worden jaarlijks door de bibliotheken aangeleverd bij de Koninklijke Bibliotheek. Opvallend is dat er minder grote steden in de lijst zijn terug te vinden. Als reden daarvoor wordt genoemd dat grote steden in de regel minder leden kennen dan kleinere plaatsen of plaatsen met een hoog opleidingsniveau. In zijn toelichting zegt Deckers: “Het is zonder meer een knappe prestatie van een bibliotheek om op basis van een gebalanceerd aantal factoren op alle fronten goed te scoren.”

Persbericht Bibliotheek Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X