Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Bibliotheek Katwijk gaat 18 mei weer open!

Blog

Bibliotheek Katwijk gaat 18 mei weer open!

Bibliotheekvestigingen vanaf 18 mei in etappes open met beperkte dienstverlening

Bibliotheken in Nederland kunnen met kleine stapjes weer open gaan voor het publiek. Dat zal eerst alleen zijn voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen. Ook in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wordt ernaar uitgekeken om leden weer te verwelkomen in onze bibliotheekvestigingen. Er wordt momenteel hard gewerkt aan voorzieningen om dat op een veilige manier voor publiek en medewerkers mogelijk te maken. Om een goede en verantwoorde dienstverlening te kunnen aanbieden, gaan de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever vanaf maandag 18 mei open. Bibliotheek Rijnsburg en Valkenburg volgen een week later, op 25 mei.

Tot 18 mei blijft de afhaalservice in de Hoofdbibliotheek in werking (een aanvraagformulier invullen kan t/m 13 mei).

Beperkte dienstverlening
Openstelling volgens de nieuwe regels van het landelijk vastgestelde protocol betekent dat bezoekers voorlopig alleen materialen kunnen lenen en terugbrengen. zowel in als buiten de Bibliotheek. Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. In de bibliotheken wordt gezorgd voor maximale hygiëne. Er is desinfectiemiddel aanwezig, teruggebrachte materialen gaan eerst 72 uur in quarantaine, toiletten en koffieautomaten zijn gesloten. Bezoekers zijn verplicht om een mandje te gebruiken die bij de ingang van de bibliotheekvestiging staan. Dit om een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is in de gaten te houden. Cataloguscomputers, kopieerapparaten, lees- en displaytafels zijn gesloten en bezoekers kunnen geen materiaal in de bibliotheek blijven lezen of er verblijven om te werken, studeren etc.

18 mei: Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever open
Op maandag 18 mei gaan de eerste twee bibliotheken open voor het publiek. In de Hoofdbibliotheek en de bibliotheek aan de Hoorneslaan is het publiek weer van harte welkom om materialen te lenen en terug te brengen. De openingstijden van deze vestigingen blijven hetzelfde als voor de sluiting. Aan bezoekers wordt, om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, gevraagd zich aan een aantal regels te houden tijdens het bezoek aan de bibliotheek. Houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en volg de aanwijzingen van de medewerkers op, zijn belangrijke richtlijnen voor bezoekers.

25 mei: Bibliotheek Rijnsburg en Valkenburg open
Een week later volgt de openstelling van de bibliotheekvestigingen in de gemeenschapshuizen de Burgt (Rijnsburg) en het Dorpshuis (Valkenburg). Ook hier geldt: alleen om materialen te lenen en in te leveren. In overleg met het beheer van de gemeenschapshuizen zullen de openingstijden van de bibliotheken op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Vragen?
Op allerlei manieren houdt de bibliotheek mensen op de hoogte van de ontwikkelingen: via social media, nieuwsbrief, krantenberichten, website. Mochten er toch vragen zijn, dan kunnen deze per mail of telefonisch worden gesteld. Per mail: info@bibliotheekkatwijk.nl of telefonisch: op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op 071-4014819.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X