Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Bezuinigingsplannen College Katwijk: info, reacties en wat gaat er nu gebeuren?

Blog

Bezuinigingsplannen College Katwijk: info, reacties en wat gaat er nu gebeuren?

UPDATES 13-6: Kijk HIER live naar de informatieve sessie
-Vanavond informatieve sessie op het gemeentehuis.  Wordt een drukke boel. Er staat een hele rij insprekers klaar van de Muziekschool, Welzijnskwartier en andere organisaties. Vanaf 18:45 uur bij het gemeentehuis een muzikale demonstratie voor het behoud van de Muziekschool. De petitie van de Muziekschool is inmiddels ruim 2100 keer getekend. 

Op de lijst bezuinigingen vonden we ook de welbekende Tonnenpoort. Watte? Korten op de Tonnenpoort? Remzi en Chris gingen op onderzoek uit. Klik HIER voor de video. Ze zijn er vanavond ook weer bij voor verslag, reacties en interviews.

Goed beslagen ten ijs komen?
Alle stukken mbt de sessie van vanavond zijn HIER te vinden. Met reacties vanuit inwoners en organisaties (o..a SKA en Muziekschool) en vragen van politieke partijen aan het college

UPDATES 7-6:
-Informatieve sessie over voorstellen voor bezuinigingen op 13 juni in het gemeentehuis. Mogelijkheid tot inspreken


Stukken, info, reacties, petities en meer..

INSTANT UPDATE: Remzi en Chris gaan ook weer op pad om de boel te duiden. Video volgende week online.

Vorige week woensdag maakte het College van de gemeente Katwijk ingrijpende bezuinigingsplannen bekend. Ze presenteerden een keuzepakket van maar liefst 5,4 miljoen euro aan bezuinigingen, waarvan 4,7 miljoen sowieso moet worden uitgevoerd. Althans dat vinden zij van het College. Want ernstige tekorten nu (o.a Jeugdzorg) en risico’s in de toekomst.

Een groot aantal Katwijkse organisaties, locaties en initiatieven lijken het slachtoffer te worden en moeten het met minder subsidie gaan doen, of dreigen zelfs helemaal te verdwijnen. Onder de slachtoffers o.a. de Muziekschool, Dierenweide, SKA oud en nieuw, Bibliotheek, Welzijnskwartier, teveel om op te noemen.

Ophef alom! Ingezonden brieven, persberichten, petities, oppositie die zich roert (of juist niet), veel Katwijkers ongeremd los op JBKA en wat beschaafder op twitter.

Het is ook niet voor niks dat veel Katwijkers zich druk maken, maar uiteindelijk is het de Gemeenteraad die bepaalt!!

Nu ruim een week later maken we een eerste balans op….

Bezuinigingsplannen College

Persbericht: Ingrijpende maatregelen om begroting in balans te houden

Bijlage taakstellingen Kaderbrief 2020

Kaderbrief 2020

Raadsvoorstel kaderbrief 2020

De persbijeenkomst
Namens Kattuk.nl waren Leen en Vink bij het persmoment van het College aanwezig. Hun bevindingen worden verwerkt in latere berichtgeving.

De eerste reacties
Hart voor Katwijk: College draait evenementen de nek om – HVK mei 2019

Petitie behoud Muziekschool 3 ondertekeningen

GemeenteBelangen stelt vragen over bezuinigingen Muziekschool

Petitie behoud Dierenweide 2.444 ondertekeningen

DURF komt op voor de Dierenweide

CDA stelt vragen over de Dierenweide

Haringrock

De PvdA is druk bezig er een mening over te vormen 

Verder hebben we wat pareltjes aan reacties opgeduikeld op JBKA en twitter die we later nog gaan delen. 

Wat gaat er verder gebeuren?
Naar verwachting vergadert de gemeenteraad half juni over de plannen van het College en volgt besluitvorming daarna.  Op 13 juni wordt het in ieder geval besproken in de raadscommissie. Het college streeft naar een definitieve beslissing in begin juli. Het wordt dus een maand samengeknepen billetjes voor veel organisaties. Hierover dus later meer.

Updates
Hou Kattuk.nl (en dit bericht) goed in de gaten voor updates. Zo gaan we uitzoeken waarom er eigenlijk bezuinigd moet worden, wat Katwijkers, organisaties en politiek er eigenlijk van vinden en of er niet op andere zaken bezuinigd kan worden? 

Iemand vergeten?
Heb jij, of je partij/organisatie, ook wat te melden (of een vraag) over de bezuinigingsplannen van het College? Of zijn we je vergeten te noemen?
Laat het weten via info@kattuk.nl en mail je bijdrage!

Zelf een petitie starten voor/tegen bezuinigingen voor/tegen welke club dan ook kan HIER

Door: Redactie Politiek Kattuk.nl

UPDATE: Informatieve sessie over voorstellen voor bezuinigingen

Op donderdag 13 juni is vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over de Kaderbrief 2020.
In de Kaderbrief zijn de bezuinigingsmaatregelen benoemd die het college voorstelt aan de gemeenteraad. De komende jaren worden namelijk tekorten verwacht, van € 4,8 miljoen in 2020 tot € 3,6 miljoen in 2023.

Maatregelen
Het college stelt 39 maatregelen voor. Volgend jaar wil het college de inkomsten met € 0,8 miljoen verhogen, vooral uit parkeergelden en leges. Bezuinigingen in de buitenruimte betreffen onder andere het afstoten van dierenweide Westerhaghe, stoppen met hanging baskets, stoppen van opruimen van hondenpoep op uitrenplaatsen en het verlagen van de uitgaven voor groen en wegen. De uitgaven in het sociaal domein verwacht het college uiteindelijk met € 2,6 miljoen te verlagen, onder andere door een betere organisatie van de zorg en door een bezuiniging van € 0,8 miljoen op de bibliotheek en het Welzijnskwartier. Door de muziekschool op te heffen verwacht het college € 250.000 te besparen; voor muziekonderwijs blijft dan € 265.000 over.

Meepraten
De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de door het college voorgestelde maatregelen en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen aan het begin van de vergadering hun inbreng geven. De sprekers richten zich daarbij tot de raadsleden, die begin juli een besluit nemen over de bezuinigingsmaatregelen. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Om meesprekers niet te laten wachten begint de sessie over de Kaderbrief gelijk om 19.30 uur, en niet om 21.00 uur zoals op de agenda staat. De Kaderbrief is hier te vinden.

Aanmelden
Vooraf aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is gewenst, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-406 53 02. Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig. De vergadering is live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl

 

 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X