Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Belle’s Bits Blog: Wat ben jij een saai mens!

Blog

Belle’s Bits Blog: Wat ben jij een saai mens!

Belle heeft een geheel eigen rubriek, zodat jullie het niet meer in de verkeerde context kunnen plaatsen. Belle geeft in eigen verwoording en optiek haar ongezouten mening over wat haar boeit – of juist niet. Even een definitie van ‘bits’ volgens het woordenboek:

Pinnig, snauwerig, spinnig, bijtend, kortaf, nijdig, onvriendelijk, opvliegend, scherp, snibbig, vinnig, wrevelig.

Dekt de lading wel, toch? (Lezen is op eigen risico.)

Voordat ik begin wil ik het met jullie hebben over de definitie van ‘saai’:

Monotoon, oninteressant, onverteerbaar, trutterig, alledaags, doods, doorsnee, dor, droog, druilerig, duf, eentonig, kleurloos, mat, taai, vervelend.

Oftewel: weinig afwisseling, gewoontjes, gemiddeld, afgezaagd, suf en eentonig.

Laat ik dan even bij het begin beginnen. Afgelopen weekend was ik in één van de horecagelegenheden in Katwijk waar ik diverse taferelen om mij heen zag gebeuren. Vanaf mijn comfortabele barkruk zag ik voornamelijk irritante figuren die over de bar hingen, vrouwmensen die in en om een paal hingen of op de grond lagen te dweilen, omdat ze niet meer op hun benen konden staan door een combinatie van immens hoge stiletto’s en overmatig alcoholgebruik. Wat die vrouwmensen niet snappen, is dat immens hoge stiletto’s zogenoemde ‘zitschoenen’ zijn. Vandaar dus ook dat ik aan de bar zat, zodat ik maandag zonder kreupele voetjes en blauwe plekken kon werken.

Maar genoeg over die vrouwmensen. Want we hebben namelijk nog dat ongelofelijk vermoeiende fenomeen, dat helaas in geen enkele bar weg te denken is: de polonaise. Alle irritante figuren, die overlopen van het bier, hossen te enthousiast en bijna op het debiele af door de tent. Tot overmaat van ramp kwam er zo’n figuur op me af. Al waggelend, als een pinguïn met een evenwichtsstoornis, riep hij: ‘Jij bent een saai mens!’. Als je als vrouw zijnde aan een bar zit, en niet van dansen houdt en je zitschoenen aan hebt, en gewoon lekker van je drankje geniet, ben je ineens saai. Dus als ik het goed begrijp ben je NIET saai als je je eigenwaarde en daarbij al je principes over de balk gooit en jezelf volkomen belachelijk maakt? Dan maar liever saai.

Niet iedereen hoeft elk weekend laveloos, op de grond dweilend, op z’n kop hangend aan een paal of in een mini-optocht sjokkend te doen alsof ‘ie het héél erg naar z’n zin heeft. Sommige mensen kunnen het, zittend op een kruk aan de bar, met een lekker drankje in de hand, fantastisch naar hun zin hebben. Zonder dat ze zich maandag op het werk hoeven te verantwoorden.

Geschreven door: Belle

Geen reacties

Laat een reactie achter

X