Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Kattuk.tv /Bella Cyprus winnaar Kattuk.nl Shoarmatest 2011 (Update: Video)

Blog

Bella Cyprus winnaar Kattuk.nl Shoarmatest 2011 (Update: Video)

Afgelopen weekend was het weer zover, de jaarlijkse Kattuk.nl Shoarmatest! We kunnen wel weer zeggen dat we ons hebben opgeofferd, maar dat is natuurlijk onzin, we kijken er stiekem het hele jaar naar uit.;) Ook dit jaar hebben we weer vijf shoarmatenten getest op hun shoarmaschotel, en wel: Caïro, Bella Cyprus, San Marino, Baraka en Gloria Maria.

Hier de video van Kattuk.TV

 

Check hieronder de volledige uitslag en de foto’s!

De eerste die we belden was Gloria Maria, de winnaar van de Pizzatest. We waren erg benieuwd of het hoge niveau van de pizza’s ook telt voor de shoarma! De bezorger arriveerde netjes binnen de beloofde bezorgtijd. Het eerste was ons opviel was dat het erg lekker rook (alhoewel dat ook kon liggen aan onze knorrende magen). De patat was lekker gekruid en we kregen twee bakjes saus (knoflook en rode uiensaus) die beide lekker waren. Ook kregen we twee pitabroodjes. De shoarma zelf was niet heel bijzonder, maar met de saus en het broodje was het prima te eten!

De volgende die binnenkwam was de Caïro, helaas wel tien minuten te laat. Hierdoor waren de shoarma en de pizza helaas koud (ja, pizza, we hebben ook dit jaar weer een pseudo-vegetariër in ons midden;). De patat was wederom lekker, die patatkruiden doen het ‘m toch! We kregen twee bakjes knoflooksaus, tegenover één pitabroodje – wat klopt hier niet? De hoeveelheid vlees was middelmatig, ook hadden we dit jaar wéér fruit in de salade. (Leer dit nou toch is af, niemand wil sinaasappel tussen z’n pitabroodje!). Daarentegen kregen we wel gratis haren bij de pizza en steentjes in de shoarma. Ons geluk kon niet op!

De derde was de Bella Cyprus, jammer genoeg wel vijf minuutjes te laat. Er waren veel pluspunten bij deze shoarmaschotel. De shoarma was echt top! We kregen twee bakjes knoflooksaus, waar we heel blij mee waren, want deze saus was echt superlekker en romig! Daarnaast kregen we twee broodjes (die ze, naar horen zeggen, zelf hebben gebakken). Helaas wel nog twee minpuntjes: de salade was zuur door de dressing en de aardappelschijfjes waren smaakloos. Maaaaar de pluspunten wegen toch echt veel zwaarder dan de minpunten en dat maakt Bella Cyprus voor ons een terechte winnaar!

San Marino (voormalig Food Center) heeft ons ditmaal wel gevonden! (Misschien hebben ze onze tip opgevolgd en een gps aangeschaft.) Ze waren zelfs netjes binnen de tijd. Helaas viel het wel een beetje tegen. We kregen maar één broodje, kom op mensen, één broodje op één schotel is gewoon veel te weinig. Daarnaast kregen we weinig patat en de shoarma was erg droog. Het was over het algemeen gewoon niet zoboeiend…

Als laatste kwam Baraka, netjes binnen de tijd. Daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. Ook hier kregen we één broodje – is het nou zo moeilijk om er twee te geven? De shoarma zelf was vet, niet echt lekker en ook niet goed gekruid, maar de saus maakte dit wel een beetje goed. Verder was de patat heel erg slap, vet en zonder patatkruiden. De salade was gewoontjes.

En dan nu de uitslag!
5. Baraka scoorde een 4,9. Dit vooral vanwege het vetgehalte en het ontbreken van de kruiden.
4. Caïro scoorde een 5,9. De shoarma was koud en die haren en steentjes kunnen echt niet!
3. San Marino scoorde een 6,4. Was gewoon niet zo boeiend.
2. Gloria Maria scoorde een 7. Jullie zijn op de goede weg, alleen de shoarma nog even verbeteren.
1. Bella Cyprus scoorde een 7,8! Shoarma is top, brood is lekker en saus is geweldig! Kijk alleen nog even naar die aardappelschijfjes en de salade.

Ook willen we bij dezen nog even melden dat we Te Britten zijn vergeten. Dit kwam niet geheel door ons, ze zijn gewoon niet goed te vinden op internet als shoarmaboer. Overigens vinden wij dit niet heel erg, gezien de kwaliteit van de pizza’s… Weet jij nou meer te vertellen over de shoarma van Te Britten? Laat dit dan even weten in de comments.

Wat we ook nog even kwijt willen aan Caïro, San Marino en Baraka: de verhoudingen kloppen gewoon niet! Of minder vlees, of meer brood. Onze tip: doe een broodje extra, daar ga je echt niet aan failliet.

Oh en natuurlijk nog even dit: onze shoarmatest is een momentopname, misschien hadden sommige koks een slechte dag…

 

Geschreven door: Redactie

Comments: 6

 • Vink

  Beantwoorden 29/11/201122:22

  haha! de Caïro had moeten winnen!

 • Aagje

  Beantwoorden 30/11/201109:08

  Zo dan, jullie hebben weer een zware avond gehad zie ik 😉

  Cairo met haren en steentjes? en toch nog 4e? Je bent toch zeker direct klant-af als je dat in je eten vind? Vunzig man.

  En Te Britten; ik haal er graag gewoon een patatje. Niet zo flauw zuinig met de patat en gewoon goede spullen. Wat shaorma betreft weet ik ’t dan weer niet.

  Eetse!

 • Nadine

  Beantwoorden 30/11/201120:36

  Leuk fimpje is het geworden vink!! 😉

 • margotje

  Beantwoorden 02/12/201115:52

  yeaaah stukje cultuur van Vink!! wel diepgaande muziek keuze

  • Vink

   Beantwoorden 04/12/201101:35

   ik zou een tv programma moeten krijgen 🙂

Laat een reactie achter

X