Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Begin maart besluit over booster jongeren

Blog

Begin maart besluit over booster jongeren

De Gezondheidsraad ziet geen medische redenen voor een booster voor alle jongeren van 12 tot 18 jaar. De gezondheidswinst voor die groep is beperkt, stelde de raad op 4 februari in een advies. Wel adviseerde de Gezondheidsraad om de booster beschikbaar te stellen voor jongeren met een ernstige afweerstoornis en voor jongeren die een booster willen om kwetsbare familieleden te beschermen. Jongeren met een ernstige afweerstoornis kunnen inmiddels een booster halen.

Eigen afweging

Met zijn besluit om de booster beschikbaar te stellen voor de hele leeftijdsgroep wil Kuipers jongeren en hun ouders de ruimte bieden om een eigen afweging te maken. Dat doet hij niet alleen met het oog op eventuele kwetsbare familieleden maar ook in verband met de eisen die andere landen stellen aan reizigers. In sommige landen is een booster verplicht voor een geldig Europees coronabewijs. Voor de meeste jongeren is dat nog geen probleem, omdat hun tweede vaccinatie tot begin mei recht geeft op het vaccinatiebewijs.

Voorbereiden

Kuipers heeft het RIVM gevraagd het verschaffen van een booster aan jongeren voor te bereiden, zodat het vaccineren snel na de uitspraak van het EMA kan beginnen. Daarnaast zal hij zorgen voor toegankelijke en begrijpelijke informatie voor jongeren over de booster.

Bron: Ministerie van VWS
Via nji.nl

Meer weten?
Rijksoverheid.nl

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X