Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Bedenk jij de naam voor het nieuwe dorp op vliegkamp Valkenburg?

Blog

Bedenk jij de naam voor het nieuwe dorp op vliegkamp Valkenburg?

De gemeente Katwijk zoekt een definitieve naam voor het nieuwe dorp dat de komende jaren zal ontstaan op en rond voormalig vliegkamp Valkenburg. Het vliegkamp krijgt een nieuwe bestemming met 5.600 woningen en voorzieningen. De gemeente nodigt iedereen uit om mee te denken. Tot 18 september kun je via een formulier op de website namen indienen: www.katwijk.nl/naam. De bedenker van de winnende naam krijgt naast alle eer, een cadeaubon ter waarde van honderd euro.

Een naam uit verleden, heden of toekomst
De gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf, de huidige eigenaar van het vliegkamp, vinden het belangrijk dat de nieuwe naam past bij het verleden en/of de toekomst van het gebied. Locatie Valkenburg wordt een groene, duurzame en innovatieve omgeving voor wonen, werken en recreatie. Maar de vele historische kenmerken zullen zeker zichtbaar blijven en vertellen het verhaal van het gebied. Deze plek ontwikkelde zich al vanaf de prehistorie, kreeg buitenplaatsen, boerderijen en bollenvelden en veranderde groots vóór de Tweede Wereldoorlog toen er een vliegveld werd aangelegd. De geest van deze bijzondere locatie is de basis voor het nieuwe dorp. Op de website bij de prijsvraag vind je een interessante beschrijving van de geschiedenis van het voormalig vliegkamp en omgeving.

Stemronde
Met alle inspiratie gaat de gemeente aan de slag. Het college van B&W kiest maximaal drie mogelijke namen. Op één van die drie namen kun je vervolgens jouw stem uitbrengen tijdens de digitale stemronde tussen 12 en 22 oktober. Op basis van de uitslag van de stemronde kiest het college van B&W de definitieve nieuwe naam. Ben jij de bedenker van de uiteindelijk gekozen naam? Dan belonen we jouw creativiteit met een cadeaubon tijdens een prijsuitreiking. Als de winnende naam door meerdere personen is voorgesteld, dan volgt een loting om te komen tot maximaal drie winnaars. De naam mag niet meer dan 24 tekens bevatten, bij voorkeur zonder afkortingen en mag niet kwetsend of raar zijn. Goed om te weten: de vijf bestaande wijken van Katwijk heten Valkenburg, Katwijk aan Zee, Katwijk Noord, Katwijk aan den Rijn en Rijnsburg. Het nieuwe dorp wordt officieel de zesde wijk binnen de gemeente.

Persbericht gemeente Katwijk

“Bedenk jij de naam voor het nieuwe dorp op vliegkamp Valkenburg? © fotografie Arie van Dijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X