Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Renovatieplannen Scum besproken in gemeenteraad – UPDATE

Blog

Renovatieplannen Scum besproken in gemeenteraad – UPDATE

Gisteravond werden de renovatieplannen van Scum besproken in de gemeenteraad tijdens een informatieve sessie. Een kleine 40 bezoekers en vrijwilligers van Scum waren naar het gemeentehuis gekomen om in de raadszaal te luisteren naar de vragen van de partijen en de antwoorden van wethouder Daan.

Namens Scum voerden Nicolien Kuyt (voorzitter) en Richard Vink (vrijwilliger) het woord. Zij benadrukten nogmaals het belang van de renovatie. Het pand is al 25 jaar oud en dient nodig gemoderniseerd en opnieuw ingericht te worden zodat Scum ook in de toekomst op een verantwoorde wijze hun, voor jongeren, en de Katwijkse samenleving, belangrijke taak kan blijven uitvoeren.

Vooral het verhaal van Richard Vink maakte veel indruk. Hij legde kort uit wat Scum in zijn leven heeft betekent, hoe hij door begeleiding en vrijwilligerswerk bij Scum zijn leven weer op de rails heeft gekregen en dat hij zich daarna ook in is gaan zetten voor andere organisaties (waaronder Kattuk.nl). Dit heeft ertoe geleid dat hij is uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar 2013’ voor zijn werk bij ’s Heerenloo.

En Richard is niet enige, honderden jongeren zijn door de loop van de jaren op deze wijze door Scum geholpen. De aanwezige Scummers herkenden zich dan ook meteen in zijn verhaal en het  leverde hem een daverend applaus op. Na een half uur was de vragenronde voorbij en verlieten de Scummers de raadszaal.

Wat gaat er nu gebeuren?
De gemeenteraad heeft nog geen besluit genomen, dit tillen ze over de verkiezingen heen. Op 10 april volgt de volgende sessie waar de partijen hun standpunt bekend gaan maken. Spannend!

Valt er dan helemaal niks over te zeggen?
Nou…niet helemaal. Op basis van de vragen die werden gesteld, de toon, de uitspraken uit het verleden en de verkiezingsprogramma’s valt vrij makkelijk te achterhalen welke politieke partijen voor (de plannen van) Scum zijn, welke tegen en welke twijfels hebben.

Handig om te weten zo vlak voor de verkiezingen.

Dit gaan we voor je uitzoeken en dinsdag (de dag voor de verkiezingen) volgt een update op dit bericht zodat iedereen die Scum een warm hart toedraagt weet bij welke partijen die moet zijn.

ik wil niet wachten, wie zijn voor?
Sowieso heeft wethouder Daan van het CDA eerder al aangegeven vierkant achter de plannen van Scum te staan en gezegd er alles aan te doen om het voor elkaar te krijgen. En ook raadsleden van de PvdA en GemeenteBelangen lieten gisteren in de wandelgangen en op twitter al weten voor de plannen te zijn. Voor de rest is het toch even afwachten.

Wat gaat Kattuk.nl nog meer doen?
Er volgt dinsdag een interview met Nicolien Kuyt en Richard Vink van Scum en we gaan dieper in op het renovatieplan van Scum.

Waarom wil Scum, in tegenstelling tot bv. De Schuit, GEEN inpandige rookruimte?

Antwoord op deze en andere vragen volgt dus dinsdagavond.

Hierna het eerdere bericht….

Be There! Vanavond bespreekt Gemeenteraad Katwijk renovatieplannen Scum

 

Via facebook

Vanavond staat Scum op de agenda bij de Gemeenteraad. Om 20:15 uur zullen ze de renovatieplannen van jongerencentrum Scum Katwijk bespreken.

We hopen weer op jullie steun te kunnen rekenen en net als tijdens de overhandiging met grote aantallen aanwezig te zijn!

Verzamelen tussen 19:45 uur en 20:00 uur voor het gemeentehuis.
Dennis zal daar staan om jullie op te vangen.

Kattuk.nl is er ook bij om verslag uit te brengen!!

Geschreven door:   Redactie

Comments: 6

 • Arno

  Beantwoorden 13/03/201417:11

  En de eerste tweet, heb de indruk dat dit nog wel een staartje krijgt;)

  @davidh071
  @KattukNL @hartvkatwijk @nellysmits Is het niet eens tijd dat de gemeente stopt met het financieren van de Scum ipv een renovatie te betalen

 • Arno

  Beantwoorden 13/03/201419:34

  En ja hoor:

  @davidh071
  @MatthijsvTuijl @johanvdzwan @KattukNL @hartvkatwijk Jongerenwerk? Werken doen ze in een strandtent. Scum is verkapte gesubsidieerde horeca.

  ‏@MatthijsvTuijl
  @johanvdzwan @davidh071 @KattukNL @hartvkatwijk @nellysmits Jongerenwerk is belangrijk. Discussie renovatie eerst in de raad.

  Roos Sang Soon heeft een tweet waarin je bent vermeld geretweet
  @KattukNL @hartvkatwijk @nellysmits Is het niet eens tijd dat de gemeente stopt met het financieren van de Scum ipv een renovatie te betalen

  ‏@johanvdzwan
  @davidh071 @KattukNL @hartvkatwijk @nellysmits Dat lijkt mij het einde van Scum.

  • Arno

   Beantwoorden 14/03/201412:00

   @RoyvSchie
   @davidh071 Je opmerking over ‘verkapte gesubsidieerde horeca’ slaat echt nergens op! @MatthijsvTuijl @johanvdzwan @KattukNL @hartvkatwijk

 • Arno

  Beantwoorden 14/03/201411:05

  ‏@johanvdzwan
  @davidh071 @MatthijsvTuijl @KattukNL @hartvkatwijk Ze houden jongeren aan de rand van de samenleving binnenboord hulde en subsidie daarvoor.

  @MatthijsvTuijl
  @johanvdzwan @davidh071 @KattukNL @hartvkatwijk Klopt Johan, mening van David delen wij niet 😉

 • Rebel

  Beantwoorden 14/03/201415:01

  Dat Scum geweldig werk verricht staat vast. En dat er gerenoveerd moet worden is ook een feit.

  Enkel de plannen die er zijn en de hoeveel dat het kost vind ik over de top! Heel Nederlands is in crisis er is enorme werkloosheid, mensen moeten naar de voedselbank en om dan voor 7/8 ton (bedrag vernomen in de wandelgangen) de gaan verbouwen vind ik misplaatst. Dat geld kan momenteel veel beter voor andere dingen gebruikt worden. Als je als gemeente zoon bedrag momenteel beschikbaar stelt voor een JC heb je je prioriteiten naar mijn inziens compleet misplaatst.

  In het geval dat Scum toch gaat renoveren, zouden ze eigenlijk ook gelijk de naam moeten veranderen. Scum momenteel heeft niks meer te maken met het oude “hardrock centrum”, en om deze naam te blijven dragen roept bepaalde associaties (of die associaties nu terecht zijn of niet) waar je als serieus JC niet op zit te wachten lijkt mij. En ook voor de algemene beeldvorming is het veel beter.

 • Arno

  Beantwoorden 14/03/201421:10

  En t gaat nog ff door op twitter. Te veel om hier te copy/pasten.

  Volg/check onder meer de volgende accounts om op de hoogte te blijven:
  @davidh071
  @MatthijsvTuijl
  @johanvdzwan
  @RoyvSchie

Laat een reactie achter

X