Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Basketbalvereniging Grasshoppers van start met #kanook campagne

Blog

Basketbalvereniging Grasshoppers van start met #kanook campagne

Kinderen brengen wekelijks tijd door op hun sportclub. In zo’n gezonde sportieve omgeving past de keuze voor een gezonder alternatief. De campagne #kanook is bedoeld om kinderen en hun ouders hier meer bewust van te maken.

Het initiatief van deze campagne is tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Rabobank Leiden-Katwijk vanuit het project De Maatschappelijke Agenda. En de inzet van Welzijnskwartier, Incluzio, JOGG en OWN agency. Het idee is heel simpel; zorg ervoor dat water, fruit en een bruine tosti beschikbaar en zichtbaar zijn in de sportkantines. “De kracht van ons idee zit ‘m in de simpelheid van het doen. Veel initiatieven om kantines gezonder te maken struikelen bij de inkoop van nieuwe producten of het onvoldoende informeren van vrijwilligers achter de bar. Met de term #kanook en 3 simpele basisproducten laten wij een gezonder alternatief zien. Als hierdoor sportkantines de gezondere alternatieven verder gaan uitbreiden is dat natuurlijk alleen maar mooi”, aldus Jeffrey Drost een van de initiatiefnemers.

Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk sportclubs in onze regio met dit initiatief te laten starten. Hiervoor worden zij op weg geholpen met advies, een kist gratis fruit, waterkannen en een #kanook startpakket.

Voor meer informatie kunnen zij mailen naar jeffreydrost@welzijnskwartier.nl.

bekijk de video van KatwijkActueel hieronder

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X