Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Avond met Ilja Leonard Pfeijffer in bibliotheek

Blog

Avond met Ilja Leonard Pfeijffer in bibliotheek

Ilja Leonard Pfeijffer, dichter en schrijver, komt op woensdagavond 28 september als gast naar Bibliotheek Katwijk. De populaire schrijver Pfeijffer zou in 2020 in de Boekenweek al in de bibliotheek komen vertellen over zijn werk en over de thema’s waar hij regelmatig over schrijft maar dit kon vanwege het coronavirus en de lockdownperiode geen doorgang vinden. Nu komt hij alsnog en laat zich interviewen door Josine Heijnen.

Pfeijffer, die in de Italiaanse stad Genua woont, zal ongetwijfeld terugkijken op deze coronaperiode. Hij heeft er veel over geschreven, vooral over hoe moeilijk het was om te leven met de angst voor een onzichtbare vijand. Maar natuurlijk gaat het ook over zijn bestseller: ‘Grand Hotel Europa’. In deze lijvige roman strijkt een schrijver neer in een oud hotel om zijn verdriet over zijn verbroken relatie met een Italiaanse kunsthistorica te verwerken. In zijn overpeinzingen komen de grote thema’s Europa, liefde en migratie uitgebreid aan bod. Een topboek van een topschrijver die iedereen nu kan ontmoeten. En door wie anders georganiseerd dan door de bibliotheek….

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer heeft zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres. Hij behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied en wordt erkend als een van de dwingendste stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen.

Erbij zijn?

Zin om naar deze bijzondere avond met Ilja Leonard Pfeijffer te komen? Dat kan op woensdagavond 28 september om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam 1. Er is ook boekverkoop, verzorgd door de Readshop Katwijk. Uiteraard is de schrijver bereid zijn boeken te signeren. Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden.

Foto: Stephan Vanfleteren

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X