Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Review: Archeon het 10de Mid Winter Fair.

Blog

Review: Archeon het 10de Mid Winter Fair.

Het Mid Winter Fair. Een “Heidens” fest ter ere van de goden. Uitgegroeid tot een prachtig feest met verklede mensen, muziek, optredens enz. en dat op 1 van de beste plekken in Nederland om dat te doen.

Officieel is het midwinter fest op 21 december. Een zo groot mogelijk feest te houden om de winter officieel in te luiden en daarbij de goden te eren. Het gebeurt nog heel veel, alleen tegenwoordig wat vaker in de openbaarheid zoals het mid winter fair in het Archeon. Ik zal het blijven zeggen: echt een toplocatie voor een feest als dit.

Er was een hoop te doen: optredens van bandjes, verhalen vertellers, boeklezingen en dingen voor kinderen zodat die ook bezig zijn. Rapalje (wie kent ze niet) opende de dag met een aantal meezingers. Wij waren er helaas nog niet want hier in Katwijk weten ze nog niet echt hoe je auto moet rijden. We zijn eerst maar eens een rondje gaan lopen over het terrein en kwamen zou direct uit bij de herberg waar het allemaal bezig was. Non-stop live muziek zoals ze dat in de herbergen van vroeger hadden (heerlijke muziek). Je waant je echt weer terug in die tijd. Na wat gegeten te hebben zijn we doorgelopen om wat mee te pakken van een lezing van een boek over draken en hun makers. Leuk maar ik lees het liever zelf. Er stonden werkelijk 100e kraampjes waar je sieraden/ringen/kettingen/wierook/jurken/corsets/enz enz. kon halen. Het is dat ik verdomme nog steeds geen baan heb anders had ik weer grof geld uit gegeven. Net als altijd bij Castlefest en Elf fantasy fair. Het Archeon omgedoopt in de winterse sferen de zwartsmid die staat te beuken op zijn aambeeld verder op in de straat de dorpsgek die iedereen staat lastig te vallen. En het winkeltje verderop waar je uitleg krijgt over verschillende kruiden en wortels. Ik ben nog even de muziekinstrumenten winkel binnen gestapt. En heb daar bijna me auto geruild voor een geweldig instrument uit 600 jaar na christus. Wat me nu te binnen schiet is dat ik niet eens even in de kano heb gezeten bij de prehistorie. Shit! Ach. Blijkbaar was het allemaal zo majestueus dat ik daar niet aan gedacht heb.

Ik kan wel meer  vertellen over de achtergrond van het feest, maar daar doe ik 3kwart van Katwijk geen plezier mee. Het is immers een geweldige geschiedenis die verkeerd wordt/werd geïnterpreteerd door verschillende religies.

Ik heb me geweldig vermaakt en volgende keer meer foto’s die ik dan ook zelf maak, deze keer was ik iets te veel afgeleid door de prachtige kostuums en heerlijke sfeer. Het weer was ook goed geregeld. Koud(!) en sneeuw beter ken je niet hebben!

 

Geschreven door:   kpiet

Geen reacties

Laat een reactie achter

X