Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Ambtsbezoek commissaris van de Koning aan gemeente Katwijk 

Blog

Ambtsbezoek commissaris van de Koning aan gemeente Katwijk 

Op woensdagmiddag 16 november bracht de commissaris van de Koning, Jaap Smit, een bezoek aan gemeente Katwijk. Het is één van de rijkstaken van de commissaris van de Koning om met enige regelmaat op ambtsbezoek te gaan in gemeenten in zijn provincie.

Door middel van het ambtsbezoek krijgt de commissaris van de Koning een indruk van de lokale gemeenschap, de maatschappelijke betrokkenheid en de onderwerpen die in onze gemeente spelen.

In gesprek

De middag vond plaats in Herberg Welgelegen in Valkenburg. De commissaris van de Koning had daar verschillende gesprekken. Hij sprak met vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld. Denk hierbij aan vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de kerk, jongerenwerk, verslavingszorg en de Voedselbank. Onder andere werd gesproken over de enorme groep vrijwilligers die Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg rijk zijn. Daarnaast ging hij in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Onderwerpen die hier aan bod kwamen waren onder andere: wonen, mobiliteit en polarisatie. Tot slot kwamen de fractievoorzitters van de diverse politieke partijen langs, waarmee hij bijvoorbeeld sprak over de verhouding tussen de provincie en de gemeente en de ondertunneling van de N206.

Commissaris van de Koning Jaap Smit kijkt met een goed gevoel terug op het ambtsbezoek: “Het was een goed bezoek aan onze mooie kustgemeente Katwijk. Ik heb interessante gesprekken gevoerd met mensen van maatschappelijke organisaties, college en gemeenteraad. Er liggen grote uitdagingen en kansen op het gebied van bereikbaarheid, woningbouw, bedrijvigheid en recreatie. Katwijk, de regiogemeenten en de provincie hebben elkaar daarbij hard nodig en op basis van de gesprekken vandaag reken ik op een goede samenwerking.”

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X