Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Geen categorie /Activiteiten van de bieb

Blog

Activiteiten van de bieb

Filmavond, spelletjestijd, mad science workshop Statische Elektriciteit en Cursus Digisterker

Filmavond over komisch waargebeurd verhaal

Er staat weer een gezellige, ontspannende filmavond op de planning! Op woensdag 9 november kijken we een lichtvoetige Britse komedie. In dit onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal weet een Londense taxichauffeur een kostbaar schilderij te stelen uit de National Gallery. Maar met welk doel? Is dit rechtvaardige diefstal, of niet?

Een kaartje kost €6,50 voor leden en €8,50 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. We beginnen om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Incl. een drankje.

 

Spelletjestijd in de bieb

De bibliotheek organiseert samen met de Readshop Rijnsburg een gezellige spelletjesavond. Je bent van harte welkom om lekker mee te komen spelen op donderdag 3 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met een spel of niet: wij zorgen voor de spellen, de uitleg en een consumptie, jullie voor de gezelligheid!

Deze spellenavond kan je nieuwe mensen ontmoeten. En natuurlijk is er een ook grote kans dat je nieuwe spellen gaat ervaren. We laten je natuurlijk niet aan je lot over. Wil je graag een eigen spel spelen? Neem het gerust mee! De kans is groot dat er anderen zijn die met je mee willen spelen. Heb je een specifieke wens? Laat het ons weten! Dan proberen we er hier rekening mee te houden.

Aanwezige spellen

De spellen die aanwezig zijn, zijn Beverbende, Carcassonne, Cascadia, Clever, Code Names, De zoektocht naar Eldorado, Keer op keer, Keezen, Ligretto, Machi Koro, Micromacro, point Salad, Qwixx, Railroad, Regenwormen, Ten ,the Game, The mind, Ticket To Ride, Zinga en nog veel meer.

Kom je ook?

Zin om mee te doen aan deze bord- en kaartspellenavond? Dat kan op donderdagavond 3 november om 19.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Toegangskaarten zijn te koop via Activiteiten en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs: € 3,- (inclusief consumptie).

 

Mad Science workshop Statische Elektriciteit

Vrijwel iedereen heeft wel eens een schok gekregen zonder dat er een elektrisch apparaat of stopcontact in de buurt was, bijvoorbeeld van de trampoline of glijbaan. Maar hoe kan dat? Tijdens de Mad Science workshop Statische Elektriciteit gaan kinderen op onderzoek uit! Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar mogen op woensdag 2 november van 15.00 tot 16.00 uur meedoen aan deze workshop in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.

Kinderen experimenteren tijdens deze les met statische elektriciteit die ontstaat door wrijving. Hiervoor maken ze gebruik van huis-tuin-en-keukenmateriaal, maar ook met een heuse Van De Graaff generator. Wiens kapsel kunnen we veranderen in dat van Albert Einstein door middel van statische lading? Wat zijn geleiders, isolatoren en stroomkringen? Ontdek het tijdens de Mad Science workshop Statische Elektriciteit!

Meedoen? Wie wil meedoen aan de Mad Science workshop Statische Elektriciteit is welkom op woensdag 2 november van 15.00 tot 16.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen 20 kinderen meedoen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Deelname: € 6,- per persoon. Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

 

Cursus Digisterker: DigiD en online overheid wordt steeds belangrijker

Communicatie met de overheid gaat steeds vaker via internet. Denk aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van uw rijbewijs, het regelen van uw donorregistratie en het beheren van uw berichtenbox. Met de cursus Digisterker leert u hoe zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.

Zelf oefenen Leer hoe u inlogt met uw DigiD, hoe u iets kunt aanvragen, uw rijbewijs kunt verlengen, toeslagen kunt regelen, de berichtenbox leert kennen maar ook waar en welke informatie op de websites van de overheid staat. We kijken ook naar privacy en veiligheid op internet. Bij de cursus krijgt u een gratis werkboek. Er is voldoende tijd om te oefenen en we leggen het rustig uit.

Waar en wanneer? De cursus bestaat uit vier middagen, beginnend op 31 oktober, 7 november, 14 november en 21 november, van 15.00 tot 17.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

Aanmelden De cursus Digisterker kost € 15,-. Koop een kaart aan de balie. Via internet: www.bibliotheekkatwijk.nl, ga naar Activiteiten.

Meer info: Monique Kromhout van Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, 07-4021983.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X