Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Actie Doneer je knuffelbeer levert 1057 knuffels op voor Roemenië!

Blog

Actie Doneer je knuffelbeer levert 1057 knuffels op voor Roemenië!

Werelddierendag! Voor het Wellantcollege Rijnsburg een reden om een unieke actie op te zetten: zoveel mogelijk knuffels inzamelen voor een goed doel. Stichting HOE Katwijk werd benaderd om kinderen in Roemenië dit jaar nog te voorzien van de knuffels.

De leerlingen kregen dit jaar hulp van kinderen van de naastgelegen basisschool. Samen met de Julianaschool doneerden ze maar liefst 1057 knuffelberen! Vanaf de brug in de aula ​werd de knuffeltoren helemaal volgestort. “Een mooie actie”, vindt Nico van Brenk, schoolleider van de Vmbo-locatie. “Hiermee stralen we gezamenlijk uit dat we om dieren geven, maar ook om de kinderen in Oost-Europa”. De hele week stond in het teken van de knuffeldiereninzameling waar op dierendag een einde aan kwam. Jacques Glasbergen, voorzitter van Stichting HOE Katwijk nam symbolisch de knuffeldieren in ontvangst (zie foto).

Ria de Best, secretaris van de stichting, geeft aan dat ze blij is met deze actie. “Ik ben in Roemenië geweest en heb daar de leefomstandigheden van kinderen met eigen ogen gezien. Wij kennen veel arme kinderen die erg blij zullen zijn met een knuffel. We zorgen dat het daar komt”.

Dat de leerlingen massaal knuffels hebben ingezameld en dit jaar het record van vorig jaar verpulverden is niet zo raar. “Een rondje bellen doet wonderen”, zegt dhr. Burgersdijk, trotse mentor van klas 3B. Zijn klas won de schoolcompetitie en Michelle (een leerling uit 3B) verzamelde maar liefst meer dan 300 knuffels. Berichten via vriendengroepen op WhatsApp en bellen naar familieleden met de vraag of er nog knuffels waren, zorgden onder andere voor een mooi resultaat. In de nieuwsbrief van de Julianaschool verscheen ook een oproep, waar massaal gehoor aan werd gegeven. Een zeer geslaagde actie!

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

 • Herpi

  Beantwoorden 09/10/201916:18

  Grappig,

  Vorig jaar op de markt Obor in Boekarest. Dozen met 2e hands knuffels…

  Te koop!

  Voor 4 lei=1 euro per stuk
  Datdanweerwel.

Laat een reactie achter

X