Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Aantal positieve testuitslagen regio voor het eerst gedaald

Blog

Aantal positieve testuitslagen regio voor het eerst gedaald

Op 25 februari en 4 maart prikken zonder afspraak bij t Kwadrant. Hier zijn vorige week 110 prikken gezet.

Zowel het aantal afgenomen coronatesten, als het percentage positieve testuitslagen is afgelopen week gedaald. Afgelopen week kwamen 38.315 mensen uit Hollands Midden langs bij de GGD-teststraten. Dat is 8% minder dan vorige week. Hiervan testte 58,3% positief.  

Teststraten eerder dicht in het weekend

In het weekend is het rustig op de GGD-teststraten in Hollands Midden. Daarom zijn de GGD-teststraten in het weekend voortaan alleen in de ochtend geopend tussen 08.00-12.00. Een afspraak maken kan via www.coronatest.nl of 0800-1202.

Fijnmazig vaccineren schaalt op

De komende twee weken schalen we op met de pop-up locaties in de wijken. Het mobiele vaccinatieteam prikt op 22 februari en 1 maart in Koudekerk aan den Rijn, op 24 februari en 3 maart in Hazerswoude en op 26 februari en 5 maart in Boskoop. In Kaag en Braassem kunnen inwoners voor een (booster)prik op 24 februari en 3 maart naar Woubrugge en op 23 februari en 2 maart naar Roelofarendsveen.

Vorige week kwamen in ’t Kwadrant in Katwijk maar liefst 110 mensen een prik halen. Op die locatie kan iedereen ook nog op 25 februari en 4 maart terecht. Voor de laatste keer kunnen inwoners van Waddinxveen naar de priklocatie op 25 februari. Bodegraven wordt door het prikteam bezocht op 25 februari en 4 maart.

Op 23 februari bezoekt het mobiele team Schoonhoven en op 23 februari en 2 maart Lekkerkerk. In Leiden is de GGD aanwezig in Het Gebouw, Op Eigen Wieken en in Vogelvlucht op diverse dagen in februari en maart. Kijk op www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona voor de exacte data en tijdstippen.

Cijfers regio Hollands Midden

Op dit moment heeft 86% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 5 hebben 370.121 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X