Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Aandacht voor vaccineren in Katwijk

Blog

Aandacht voor vaccineren in Katwijk

Speciaal spreekuur voor hulp en vragen

Het vaccineren is in volle gang. Iedereen boven de 18 jaar heeft een uitnodiging ontvangen. Veel mensen zijn al gevaccineerd of hebben al een afspraak staan. Dit is goed terug te zien in het aantal besmettingen. Op dit moment zijn er in Katwijk slechts enkele besmettingen per dag. Voor mensen die meer willen weten over corona, vaccineren of eventueel hulp nodig hebben bij het maken van een afspraak of het invullen van een gezondheidsverklaring heeft de bibliotheek een speciaal spreekuur ingericht. Elke maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 15.30 uur kunnen alle inwoners van Katwijk terecht in bibliotheek Hoornes, Hoorneslaan 297.

De gemeente en de bibliotheek proberen op allerlei manieren aandacht te besteden aan dit spreekuur. Burgemeester Visser: “Uit onderzoek van de GGD blijkt dat mensen die de Nederlandse taal minder goed beheersen of in een kwetsbare positie zitten, zich minder snel laten vaccineren. Juist bij deze inwoners proberen we het spreekuur onder de aandacht te brengen. Hier kunnen zij terecht voor uitleg, hulp en beantwoording van vragen. Dit kan inwoners helpen alsnog een afspraak voor een vaccinatie te maken. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder kans het virus krijgt zich te verspreiden.”

Om dit spreekuur onder de aandacht te brengen heeft de burgemeester een bezoek gebracht aan drie internationale supermarkten in Katwijk. Hier komen naast buurtbewoners ook veel inwoners van buitenlandse komaf voor hun dagelijkse boodschappen. Informatie over het spreekuur wordt ook verspreid via de voedselbank, winkels en buurthuizen. Ook op social media besteedt de gemeente Katwijk aandacht aan het vaccineren en het spreekuur. Op deze manier hopen we de komende tijd het aantal besmettingen in Katwijk zo laag mogelijk te houden en nieuwe coronamaatregelen te voorkomen.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X