Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Aandacht Katwijkse VVD voor zelfmoordpreventie

Blog

Aandacht Katwijkse VVD voor zelfmoordpreventie

Van de mensen die besluiten uit het leven te stappen, is zestig procent niet bekend bij de hulpverlening. Dit blijkt uit cijfers van het landelijk actieve Suïcide Preventie Centrum (SPC). Deze groep slachtoffers weet dus niet de juiste hulp te bereiken op het moment dat zij daar behoefte aan heeft. Voor de Katwijkse VVD zijn de cijfers reden om aan de politieke bel te trekken.

De partij wijst erop dat het aantal jongeren dat zelfmoord pleegt recent is gestegen met vijftien procent. Ook organisaties die zich in Katwijk bezighouden met sociale veiligheid en gezondheid zien een toename van suïcide(pogingen). De VVD vraagt het college daarom wat de recente cijfers zijn rondom zelfmoord in Katwijk, wat de gemeente nu doet voor inwoners die last hebben van suïcidale gevoelens en of de gemeente bereid is in gesprek te gaan met SPC, om te kijken wat er nog meer gedaan kan worden ter voorkoming van suïcide.

Raadslid Annette Brul-van Egmond: “Zelfmoord is een onderwerp waar we liever niet over praten, en dramatisch is voor mensen die het in hun nabije omgeving hebben meegemaakt. Des te belangrijker is het dat de gemeente op dit gebied voldoende zorg, hulp en ondersteuning biedt aan inwoners die dit nodig hebben. Juist door de lastige coronaperiode en de huidige energiearmoede, vindt de VVD aandacht voor dit onderwerp zeer belangrijk.”

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X