Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Coming Out Day – #KatwijkisLiefde

Blog

Coming Out Day – #KatwijkisLiefde

Vandaag is het Coming Out Day en dat gaan we goed vieren. Sam en Raven van Pride groep ‘Klets’ hebben samen met wethouder Sonny Spek vanochtend vroeg (heel vroeg) de regenboogvlag gehesen in de tuin bij het gemeentehuis, er hangen vlaggen op diverse locaties en vanavond hebben we nog een leuk feestje in De Schuit.

Zo’n 30 belangstellenden waren bij het hijsen aanwezig, waaronder ook de burgemeester en wethouder Soetendal. Naast jongeren van de Pride groep waren er ook aardig wat gemeenteraadsleden, medewerkers van Welzijnskwartier, de voorzitter van het COC Leiden en….heel leuk een aantal leerlingen van Vakcollege Rijnmond met hun docent.

Voorafgaand aan het hijsen mooie, maar ook verontrustende, woorden van wethouder Sonny. Mooie woorden over het belang van Coming Out Day en dat het belangrijk is dat iedereen zichzelf kan zijn in Katwijk en erbij hoort. Minder mooi dat uit recent onderzoek van de GGD blijkt dat de LHBTIQ+ acceptatie onder jongeren in Katwijk zo’n beetje het laagste is van de hele regio.

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel, want dit zijn geen cijfers om trots op te zijn. Gelukkig trekken we hierin samen op. De jongeren van ‘Klets’, de gemeente en organisaties zoals Welzijnskwartier, COC en Family Supporters zetten alles op alles om hier verbetering in te brengen om zo de acceptatie van de Katwijkse Pride community te vergroten.

Bekijk hieronder de foto’s van het vlaghijsen bij het gemeentehuis.

Ook vlaggen?

Doe mee! En post een foto van je vlag op socials met #KatwijkisLiefde

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X