Vega-recept van de week! Roti met Tempeh
Het vega-recept van deze week: Vegetarische Roti met Tempeh, komkommer en ei voor 4 personen.
Benodigdheden:
– 600 gram krieltjes
– 600 gram sperziebonen
– halve komkommer
– 4 eieren
– 4 roti vellen (grote AH)
– eetlepel hindoestaanse kerriepoeder (grote AH)
– snufje djintan
– scheut ketjap
– drie tenen knoflook
– sambal naar smaak
– twee ons tempeh (Digros)
– grote ui
– 3 dl groentebouillon
– scheut zonnebloemolie
Bereidingswijze!
Maak krieltjes en boontjes schoon en kook ze net aan gaar. Kook de eieren 5 minuten. Snij de tempeh in reepjes 2 bij 0,5 cm. Giet wat zonnebloemolie in een grote bakpan. Laat de tempeh minimaal 5 minuten bakken op hoog vuur tot het bruin en knapperig is. Snij de ui fijn en rasp de knoflook en gooi dat erbij. Dit roer je er dan even door en laat vijf minuten meebakken. Voeg dan de hindoestaanse kerrie en andere kruiden bij. Even doorroeren en meebakken tot het begint te geuren. Dan afblussen met een scheut ketjap en de bouillon. Laat dit twee minuten op staan totdat het tegen de kook is. Als laatste de aardappels en de sperziebonen erbij en laat het dan allemaal even pruttelen totdat alle smaken lekker ingetrokken zijn.
Schep op een bord, gekookt ei en stukjes komkommer erbij, rotipannenkoek ernaast en kanen maar.
Vul je rotipannenkoek met al dat lekkers en rol m op of breek stukjes roti om daarmee je eten van je bord te scheppen.
Eet smakelijk.
Geen reacties