Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /9 t/m 15 november: Week van Respect

Blog

9 t/m 15 november: Week van Respect

#IKDEELMIJNVERHAAL

Vanochtend is de Week van Respect van start gegaan tijdens een online webinar. Deze hele week staat in het teken van Respect. Gastsprekers maken video’s met hun persoonlijke boodschap en honderden scholen doen mee met de respect activiteiten en de thema-les.

De gemeente Katwijk doet dit jaar ook mee! Kattuk.nl heeft inmiddels ook een respect box ontvangen waar we mee aan de slag gaan. De box zit vol met ‘corona-proof’ activiteiten en lesmaterialen. Hierover later meer…

Over de Week van Respect
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne de ‘Week van Respect’. In totaal bereikten we al 1.7 miljoen jongeren!  We werkten samen met 200 gemeenten, duizenden gastsprekers, 14 nationale sportbonden en duizenden scholen/klassen (po, vo,mbo) in heel Nederland.

De kern van de Week van Respect gaat om het delen van je persoonlijke verhaal, contact maken en de dialoog aan durven gaan. Gastlessen door het hele land zijn een belangrijk onderdeel hiervan.

Hoe blij we ook zijn dat honderden gastsprekers ook dit jaar weer klaar staan om op scholen en sportclubs samen het verschil te maken, kunnen we in de huidige situatie onze gastlessen niet stimuleren. Wij geloven in de kracht van het persoonlijk contact. Maar ook in solidariteit, begrip en natuurlijk respect voor jezelf én elkaar. We roepen daarom alle scholen en gastsprekers op samen een nieuwe datum te vinden zodra dat weer veilig kan.

#IKDEELMIJNVERHAAL

Wij vragen alle gastsprekers die hun verhaal zouden vertellen, een korte video boodschap met ons, jouw klas en de wereld te delen. Want waarom vertel jij jouw verhaal? En waarom vind je dit zo belangrijk? Zo maken we samen toch (digitale) verbinding. Juist nú dat zo belangrijk is. Laat het zien!

Later meer…..

https://weekvanrespect.nl/

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X