Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /8 t/m 14 november: Nationale Week van Respect

Blog

8 t/m 14 november: Nationale Week van Respect

Welzijnskwartier en gemeentes uit Duin & Bollenstreek inspiratiebron tijdens de nationale week van Respect 2021

Van 8 t/m 14 november zetten Welzijnskwartier en gemeente Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen zich in tijdens de Nationale week van Respect 2021.

Deze week is gericht op kinderen en jongeren, de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. Via gastlessen gegeven door wethouders op scholen en bij debat stellingen bij het jongerenwerk worden kinderen en jongeren uitgedaagd om zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving.  

We leven in een divers land waarbinnen de vele overeenkomsten en verschillen zorgen voor een enorme verrijking. Toch wordt dit niet altijd zo gezien. Het gevolg is een samenleving waarin nog niet iedereen zichzelf kan zijn door afkomst, sekse, politieke voorkeur, seksuele geaardheid of geloof. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen wél zichzelf kan zijn.

De nationale Week van Respect

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de nationale campagne de Week van Respect, die ruim 300.000 jongen en ruim 10.000 docenten bereikt. Van 8-14 november 2021 vindt de 16e editie plaats.

Respectvol samenleven begint bij kinderen, de generatie van de toekomst. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee. Door kinderen te inspireren en te activeren om zélf bij te dragen,
bouwen we op structurele wijze aan een respectvolle samenleving. In de Week van Respect organiseert de Respect Foundation daarom, samen met partners zoals gemeenten, scholen, docenten, sportclubs, jongerenwerkers en maatschappelijke organisaties, vele gastlessen, respectactiviteiten en lesmaterialen. Zo stimuleren we jongeren actief bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin zij zich thuis voelen.

 

Geschreven door:Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X