Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /4 t/m 8 oktober: Week van de Toegankelijkheid

Blog

4 t/m 8 oktober: Week van de Toegankelijkheid

Van 4 tot en met 8 oktober is de Week van de Toegankelijkheid. En dan denk je misschien dat het gaat over drempels op straat of in gebouwen. Maar toegankelijkheid gaat over veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van digitale toegankelijkheid of sociale toegankelijkheid? Digitale toegankelijkheid gaat over het ontwerp, beheer en de inrichting van websites, apps. e.d. zodat iedereen gebruik kan maken van de digitale wereld. Bij sociale toegankelijkheid gaat het er om dat mensen met een beperking geen drempels ervaren bij deelname aan activiteiten.  Bijvoorbeeld dat er ondertiteling is als er een film getoond wordt. Of de uitleg van schilderijen door gesproken taal. En dit is nog lang niet altijd goed geregeld.

Wethouder Corien van Starkenburg: ”Toegankelijkheid is zo belangrijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Niet voor niets hebben wij dit in de Maatschappelijke Agenda benoemd als randvoorwaarde. Iedereen in Katwijk moet mee kunnen doen, welke beperking je ook hebt. Daarom ben ik blij dat er eens in het jaar een week is waarin er extra aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Er worden veel activiteiten georganiseerd die laten zien hoe belangrijk toegankelijkheid is. Doet u ook mee?”

Activiteiten
Er worden dit jaar diverse activiteiten georganiseerd in het kader van toegankelijkheid.

Datum en tijdstip Activiteit
1 en 8 oktober,

12.00 – 17.00 uur

gratis

Strandrups Outdoor4Disabled op het strand van Katwijk

De Strandrups is een speciaal voertuig voor op het strand. In het voertuig kunnen in totaal 8 mensen een rit op het strand maken. Ook kunnen maximaal 4 rolstoelen mee. U kunt zonder afspraak instappen voor een unieke beleving.

Locatie: parkeerplaats Noordduinen

1, 5 en 9 oktober

Start om 11.00 en 14.00 uur

 

 

gratis

Schnipseljagd Katwijk van JOLA Tours & Trips

De Schnipseljagd is een uitdagende speurtocht en sightseeing tour op je mobiele telefoon. Je volgt samen met vrienden, familie of andere inwoners een route door cryptische aanwijzingen op te volgen. De Schnipseljagd in Katwijk is rolstoeltoegankelijk.

Aanmelden via www.doemeeinkatwijk.nl, Activiteit: Schnipseljagd Katwijk

1 oktober

19.00 – 21.30 uur

 

 

 

gratis

Filmavond Doof Kind

Na de film is er een gesprek met de hoofdpersoon Tobias, regisseur Alex de Ronde, inwoner Ruben van Duijn en wethouder Corien van Starkenburg over de film en het thema toegankelijkheid.

Locatie: Tripodia

Aanmelden via www.doemeeinkatwijk.nl, Activiteit: Filmavond Doof Kind, via m.lucassen@katwijk.nl of via het algemene nummer van het Welzijnskwartier 071 4033323. U kunt vrijdagavond ook bij Tripodia binnen lopen.

Let op: een coronatoegangsbewijs is verplicht.

6 oktober

15.30 – 16.30 uur

 

 

 

gratis

Test speeltuin Westerhaghe door Speeltuinbende en inwoners

Met testbordjes en testkaarten in de hand gaan we kijken waar we wel en niet leuk samen kunt spelen. We gaan verschillende speeltoestellen uitproberen en scoren. Ben jij er samen met jouw vrienden/vriendinnetjes bij?

Locatie: Speeltuin Westerhaghe

Kom op woensdagmiddag gezellig langs en meld je aan via www.doemeeinkatwijk.nl, Activiteit: Test de speelplek Westerhaghe of via m.lucassen@katwijk.nl

7 oktober

16.00 – 17.30 uur

 

 

 

 

gratis

Webinar digitale toegankelijkheid voor de MAG partners door Accessibility

Digitale toegankelijkheid? Wat is dat?! De gemeente Katwijk organiseert samen met Accessibility voor alle MAG-partners een webinar over digitale toegankelijkheid.
Ben jij benieuwd of jouw website toegankelijk is of wil je meer informatie over wat digitale toegankelijkheid is? Meld je dan nu aan voor de webinar!

Aanmelden kan via m.lucassen@katwijk.nl

Locatie: Teams

9 oktober

14.00 – 15.00 uur

 

 

 

 

gratis

Voorleessessie Corné Hermans

‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek. En precies daarover komt Corné Hermans vertellen tijdens een gratis kindercollege. Want hoe werkt dat als je schrijver wilt worden, maar je hebt een oogziekte? Corné weet er alles van…

Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom. Er zijn 15 gratis kaarten, te verkrijgen via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl of in de bibliotheekvestigingen.

Locatie: Makersplaets, Hoofdbibliotheek Katwijk

Doe Mee Weken
De Week van de Toegankelijkheid is onderdeel van de Doe Mee Weken. Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Hiervoor worden de komende weken heel veel activiteiten georganiseerd. Tijdens de ‘Doe Mee weken’ staan deze activiteiten centraal.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X