Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /UITVERKOCHT! 23 & 24 maart: Kindervoorstelling Tinkeltania en het verdwenen feestje @ De Schuit

Blog

UITVERKOCHT! 23 & 24 maart: Kindervoorstelling Tinkeltania en het verdwenen feestje @ De Schuit

UPDATE 22 maart: alledrie de voorstellingen zijn volledig uitverkocht. Stuur een mail naar raakvlaktheater@gmail.com om alvast een plaats te reserveren voor de volgende ronde voorstellingen. De data en locatie zijn nog niet bekend.

UPDATE 21 maart: de decors zijn gebouwd, de kostuums passen, de zaal is ingericht, gisteren de laatste puntjes op i met de generale repetitie en doorloop techniek en licht. Niets staat een serie topvoorstellingen meer in de weg. Check de foto’s onderaan dit bericht.

Hierna het eerdere bericht van 6 maart 2018.

Een maand na hun eerste jubileum presenteert het Katwijkse Theatergezelschap RAAKVLAK het muzikale kindertoneelstuk: ‘Tinkeltania en het verdwenen feestje’.

Een blije fee komt op. Ze is jarig vandaag en wil alle kinderen meenemen naar het magische eiland “Tinkeltania”, waar zij woont in een piepklein kasteeltje in een heel groot bos.

Maar de eilandbewoners hebben nog nooit mensenkindertjes gezien, en fee Frivooltje wil hen niet laten schrikken. Dus tovert ze alle kindertjes om in kleurrijke visjes.

Zo start de eerste voorstelling van het het jonge theatergezelschap Raakvlak.

In een uur en een kwartier neemt de fee de kinderen mee naar een sprookjeseiland, waar haar vriendjes druk in de weer zijn met haar verjaardag. Twee elfjes, een bloemennimf, een boomgnoom en een paddetrolletje willen haar verrassen met een feestje met muziek, een taart en bloemen. Ze hebben stiekem alles versiert en de kadootjes klaargezet…

Maar dan opeens…. verdwijnt alles!

Zouden zij ook zien dat het gestolen werd door die rare zeevaarders?

Helpen jullie mee dit Mysterie op te lossen?

Het gezelschap
Het is het eerste toneelstuk dat deze jongeren op de planken zullen brengen. Eerder dit jaar heeft het gezelschap zich bezig gehouden met het maken van een korte film en het instuderen van een eenakter, waarmee zij een tweede prijs in de wacht wisten te slepen. (Toverbal 2017). De keuze om een kindertoneelstuk te willen maken, werd begin 2017 al gemaakt, toen de spelers een aantal verschillende genres werd voorgesteld. Volmondig en unaniem riepen zij “Leuk! Een toneelstuk voor kinderen!”

En hun enthousiasme blijkt in hun spel! Komen jullie kijken?poster raakvlak.indd

Voorstellingen: vrijdagavond 23 maart 19:15 uur en zaterdagmiddag 24 maart om 13:15 en 16:15 uur. Kinderen 6,- euro, volwassenen 3,50.

Reserveren via: raakvlaktheater@gmail.com

De voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de jonge spelers van Raakvlak en de vele vrijwilligers van de Schuit en jongerenwebsite Kattuk.nl. De voorstelling wordt ondersteund door Welzijnskwartier Cultuur, zij stellen materialen en apparatuur beschikbaar. 50% van de opbrengst zullen we schenken aan Stichting Jarige Job.

61.000 kinderen
In Nederland vieren 61.000 kinderen hun verjaardag niet. Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-. Stichting Jarige Job is landelijk actief en werkt samen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving.

 

 

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X