Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /2 juni thema-avond: HCHWA-D & kinderwens

Blog

2 juni thema-avond: HCHWA-D & kinderwens

Wanneer een erfelijke ziekte als HCHWA-D in je familie voorkomt, kan een kinderwens een dilemma opleveren. Dat betekent dat veel mensen uit families met HCHWA-D nadenken over of ze zelf gendrager zijn en zo ja, of ze het risico willen nemen het gen door te geven aan hun kinderen.

De Vereniging HCHWA-D weet dat veel mensen met vragen rondlopen en hebben daarom besloten hierover een thema-avond te organiseren. Zij hebben geen mening over wat beter is, via een natuurlijke weg kinderen krijgen of via bijvoorbeeld PGT, maar vinden het vooral belangrijk iedereen die hierover nadenkt of mee worstelt te informeren over de mogelijkheden en daarover ervaringen uit te wisselen.

Eén van de mogelijkheden is PGT, oftewel: preïmplantatie genetische test. De thema-avond van de Vereniging HCHWA-D van 2 juni staat in het teken van dit proces. Hun bestuurslid Maike Hoek heeft haar zoontje gekregen via PGT en neemt u mee in haar persoonlijke ervaringen. Daarnaast vertelt medisch psycholoog Sanneke van Rooden van de CHA-poli in het LUMC u meer over wat PGT precies betekent, vanaf het moment dat u bij de huisarts binnen stapt voor een verwijzing tot het DNA-onderzoek in Leiden en het eventuele daarop volgende PGT traject.

De Vereniging HCHWA-D verwelkomt u graag in de Roskam, om 20.00 uur. De avond is zoals altijd gratis bij te wonen en aanmelden is niet nodig. Na de presentaties is er ruim de tijd om vragen te stellen en met elkaar een drankje te doen en bij te praten. Zij ontvangen u graag op locatie, maar het is ook mogelijk om via hun YouTube kanaal live mee te kijken of later terug te kijken. Een handleiding voor hoe dat moet, vindt u op www.hchwa-d.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X