Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /18 t/m 23 juli: Cultureel Festival ‘het Veld van de Verbeelding’

Blog

18 t/m 23 juli: Cultureel Festival ‘het Veld van de Verbeelding’

UPDATE: Het volledige programma onderaan dit bericht..

Tijdens de eerste week van de zomervakantie organiseert Welzijnskwartier voor alweer de vierde keer het culturele kinder- en jongerenfestival ´Veld van de Verbeelding´.  Een zesdaags festival op en bij het skatepark Noordduinen in Katwijk van vrijdag 18 tot en met woensdag 23 juli. Verwacht een week vol kunst en cultuur met optredens, voorstellingen, presentaties, workshops, wedstrijden, demo’s, gezond eten en nog veel meer.

Het unieke van dit festival is dat de verbeelding centraal staat. De inrichting en aankleding van het terrein, de presentaties, voorstellingen en workshops alles is er op gericht om de fantasie van de bezoekers te prikkelen. Van hen wordt verwacht dat ze niet alleen komen kijken maar ook actief meedoen en zo hun verbeelding laten spreken.

Motto van het Veld van de Verbeelding is ‘Do it Yourself’, de bezoekers maken het festival. Alles wat de deelnemers maken tijdens de workshops wordt gebruikt voor de aankleding van het terrein. Dit jaar wordt gewerkt vanuit het thema ‘Sprookjeswereld’. Tijdens de workshops worden er kastelen, totempalen en bewegende reuzen gebouwd, er worden sprookjestaferelen op de graffitimuur gespoten en op een groot mozaïek geschilderd, er worden ridders, prinsessen en andere sprookjesfiguren geschminkt en nog veel meer. Daarnaast zijn er diverse dans-, muziek- en circusworkshops met direct na afloop een presentatie voor ouders en andere belangstellenden in de grote circustent op het terrein.

Naast de verschillende culturele workshops is er nog veel meer te doen en te beleven tijdens het Veld van de Verbeelding. Elke dag krijgt jong Katwijks talent de kans zich te presenteren aan het Katwijkse publiek. Zo zijn er uitvoeringen van leerlingen van de Muziekschool, optredens van beginnende bands en dj’s, theater- en dansuitvoeringen, een modeshow en nog veel meer. Daarnaast wordt op zaterdag 19 juli het jaarlijkse Street Style Event op het Veld van de Verbeelding gehouden. Jongerenwebsite Kattuk.nl biedt jongeren vanaf 12 jaar de mogelijkheid om professionele foto- en videoworkshops te volgen en gaat samen met deze jongeren uitgebreid verslag doen van het festival.

Doe mee!
Dit alles is slechts een kleine greep uit het programma. Doe mee en laat je fantasie prikkelen op het Veld van de Verbeelding van 18 t/m 23 juli op het Skatepark Noordduinen. De inschrijving voor de kinderworkshops start vanaf dinsdag 1 juli. Meer informatie over het inschrijven en het Street Style Event volgt binnenkort.

Voor vragen over het festival en de workshops kunt u terecht bij Arno van den Berg, via cultuur@welzijnskwartier.nl Het meest actuele programma is te vinden op: www.welzijnskwartier.nl en www.kattuk.nl

Programma Veld 1

Programma Veld 2

Geschreven door: Welzijnskwartier

Laat een reactie achter

X