Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Uitslag Verkiezingen Europees Parlement Katwijk

Blog

Uitslag Verkiezingen Europees Parlement Katwijk

Update: de officiële uitslag is bekend! Geen ronkende persberichten dit keer, wel een kort bericht op de site van de gemeente Katwijk met de uitslag.  In Katwijk lag het opkomstpercentage met 36,59%, onder het landelijk gemiddelde van 38%. In totaal zijn er 17.076 stemmen uitgebracht.

De stijlloze stemmentellers van #GeenPeil zaten aardig in de goede richting, maar hadden de PVV te hoog ingeschat (18% ipv 15%) en de CU/SGP weer te laag (21% ipv 27%). 

Opmerkelijk is dat de PVV, ondanks de landelijke terugval, niet alleen in Katwijk maar ook in de andere biblebelt gemeenten redelijk goed heeft gescoord. De PVV blijft dus een aanzienlijke aanhang houden in deze, overwegend, christelijke gemeenten.  

De PVV heeft overigens in Katwijk niet meegedaan aan de raadsverkiezingen van afgelopen maart, anders had het politieke landschap er weleens heel anders uit kunnen zien.

Of dit goed of slecht is..of geen zak uitmaakt…laten we aan jullie over…

HIER de volledige uitslag in procenten

Voor meer klik HIER

Eerdere berichten:

#GeenPeil uitslag Europese verkiezingen Katwijk

Update: de officiële uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement wordt later pas bekendgemaakt. De uitslag van de stijlloze stemmentelactie van Geenstijl.nl, #GeenPeil, is al sinds gisterochtend bekend.

Zie de afbeelding hierboven voor de steekproef van Katwijk. Klik voor groot.

Valt er wat op?
Jazeker!

-Waar de PVV het landelijk niet goed heeft gedaan, scoren ze volgens deze steekproef  in Katwijk wel goed. Met dik 18% van de stemmen de derde partij in Katwijk vlak achter het CDA en CU/SGP. 
-De christelijke partijen(CDA en CU/SGP) hebben, in tegenstelling tot de raadsverkiezing onlangs,  geen meerderheid meer. ze scoren totaal iets meer dan 40% van de stemmen.
-De SP is iets groter dan de PvdA in Katwijk, 0.1%

Maar goed….
Even de officiële uitslag afwachten voordat we definitief conclusies kunnen trekken omtrent de huidige stand van het politieke klimaat in Katwijk

*politieke verslaggeversmodus off*

Anyway…Weekend!1!1!!!!111!

Steekproef Katwijk

Dus…Later meer…

—–
Hierna het eerdere bericht:

18 jaar of ouder? Vergeet niet te STEMMEN vandaag! Verkiezingen Europees Parlement 

18 jaar of ouder?

Donderdag 22 mei kan je van 07.30 uur tot 21.00 uur je stem uitbrengen voor de verkiezingen van het Europees Parlement. De stempassen en kiezerslijsten zijn verstuurd.

Heb je geen stempas ontvangen?
Dan is het deze week nog mogelijk een vervangende stempas aan te vragen. Dit kan op het gemeentehuis tot 21 mei, 12.00 uur. je moet hiervoor wel je legitimatiebewijs meenemen. 

Neem op 22 mei je stempas en legitimatiebewijs mee. Het legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Volmacht
Je kunt ook voor een ander persoon een stem uitbrengen. Voor een volmachtstem moeten jullie allebei het volmachtbewijs op de stempas invullen. Ook heb je een kopie van een legitimatiebewijs nodig van de volmachtgever. Dit mag ook een duidelijke afbeelding zijn op je smartphone.
Houdt er wel rekening mee dat je een volmachtstem alleen tegelijk met je eigen stem kan uitbrengen.

Stemlokalen
De stemlokalen zijn in bijna alle gevallen gelijk aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn twee uitzonderingen:
• Het stemlokaal bij voetbalvereniging Quick Boys. Dit stemlokaal is wegens de ligging (vrij lange loopafstand vanaf parkeerplekken) dit jaar verhuisd naar het informatiecentrum Kustwerk Katwijk op de hoek Boulevard-Seinpoststraat. Voor volgende verkiezingen is de gemeente in gesprek om het Zeehos (weer) als locatie in gebruik te nemen.

• De andere wijziging is bij Sporthal Rijnsoever. Hier is tijdens deze verkiezingen slechts één stemlokaal. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen waren dit er twee.

Meer informatie over de verkiezingen?
www.katwijk.nl/verkiezingen 

www.europeseverkiezingen.com/

Weet je t nog niet?
Check dan deze STEMWIJZERS 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X