Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /169 leerlingen zien het niet meer zitten: Veel vroegtijdige schoolverlaters in Katwijk!

Blog

169 leerlingen zien het niet meer zitten: Veel vroegtijdige schoolverlaters in Katwijk!

Naar blijkt zijn er in gemeente Katwijk nogal veel vroegtijdige schoolverlaters. Nouja in ieder geval in vergelijking met andere gemeentes in de regio scoort Katwijk samen met Leiden erg slecht wat betreft jongeren die zonder diploma van school af gaan. Dit is natuurlijk niet zo slim want waar sta je zonder diploma? Dat vinden in ieder geval de burgemeester en wethouders van Katwijk die om deze reden extra aandacht aan dit probleem gaan besteden.

Om precies te zijn hebben 169 stoute kinderen de school verlaten zonder hun diploma…! Dit is best een hoog aantal als je je voorstelt dat vorig jaar 5.405 jongeren op het voortgezet onderwijs zaten. Dit is zelfs meer dan 3% van het totaalaantal leerlingen. Het grootste deel van deze jongeren komen van het MBO, hier is het uitvalpercentage zelfs 7,2%. De belangrijkste reden is voor veel leerlingen de verkeerde keuze voor scholing of persoonlijke problemen.

Ondanks deze toch best zorgelijke berichten schijnt er toch nog een zonnetje achter de donkere wolken. Er is namelijk al jaren sprake van een daling van vroegtijdige schoolverlaters. In 2005 waren het er nog 277 en nu (maar) 169. In principe lijkt het er dus op dat de problemen vanzelf minder worden. Dit vindt de gemeente echter niet en dus gaan we hier vast nog wat van horen…!

Wordt vervolgt!

 

 

Geschreven door: Redactie

Laat een reactie achter

X