Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Dames Katwijk wint de Streetwise Cup!

Blog

Dames Katwijk wint de Streetwise Cup!

Zondag 26 juni hebben zes Katwijkse dames de landelijke Streetwise Cup gewonnen!

Na een spannende finale wisten ze Rotterdam te verslaan! Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd door de Cruijff Foundation en de Krajicek Foundation en bestaat uit voorrondes, kwart-, halve- en finale. In de leeftijdscategorie meisjes 13-15 wisten onze eigen speelsters de finale te winnen!

Cruijff Heroes

Cruijff Coaches Joost en Pascal (Welzijnskwartier) organiseerden de voorronde en de halve finale samen met 7 jongeren uit Katwijk. Deze jongeren hebben zij benaderd tijdens de ‘normale’ voetbaltoernooien. 6x in het voortraject zijn zij bij elkaar gekomen om alles voor te bereiden wat nodig was. Hier horen verschillende dingen bij zoals het draaiboek, sponsoring, flyers maken, competitieschema’s, materialen reservering, het informeren van buurtbewoners, het regelen van teams, site events etc. etc. Tijdens de voorronde en de halve finale zijn deze Heroes scheidsrechters en letten de Heroes ook op fairplay en regels. Kortom: Een leerproces voor de jongeren die ze nog lang zal bij blijven!

Babette en Cindy (Cruijff Heroes) wisten zelfs zo’n goed team op de been te brengen dat ze onverslaanbaar waren (ook voor de andere Gemeentes). De prijs kregen zij uitgereikt door voetbalgoochelaar Touzani.

Voorronde en halve finale in Katwijk

6 mei jl. was in Katwijk de voorronde van het evenementen en de halve finale van het toernooi was ook in Katwijk. ‘Ons’ dames team wist de finale te bereiken en nu zelfs te winnen!

Streetwise Cup 2023

Voor volgend jaar zijn wij op zoek naar een nieuwe groep jongeren, die samen met ons het toernooi wil organiseren. Heb jij interesse? Mail dan naar sport@welzijnskwartier.nl

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X